Test fra arkivet: Moody 41 Classic

Moderne klassisk

Intensjonen med Moody 41 Classic var å lage en klassisk, men moderne seilbåt. Det har det tyske verftet i Greifswald klart. Miksen er sjarmerende, men hver og én må avgjøre hva de synes om stilblandingen.

Publisert Sist oppdatert

Vi tar frem tester fra arkivet og gjør dem tilgjengelig på SEILmagasinet.no. Vi har gått 12 år tilbake og funnet en test av Arcona 430. Testen ble skrevet og utført av Morten Jensen, og ble publisert i Seilas 5-2009. Moody 41 Classic er en båt basert på Hanse 400, og er fremdeles i produksjon. I dag er vinduene i overbygget endret litt, og det er nok gjort en del andre tekniske forandringer.

Vi har ambisjoner om å hente frem en ny test hver uke, som vil ligge åpent for alle i syv dager. Videre vil den havne i vårt enorme digitale testarkiv.

Whaooo! Utsagnet slapp ut ved minst to anledninger i møtet med Moody 41 Classic. Det første var for helhetsinntrykket der båten lå og viste hekken i brygga. Det var uomtvistelig en moderne båt fra Hanse-sjefen Michael Schmidts idéverden, men like fullt en båt full av klassiske trekk – kanskje først og fremst elementer fra de gamle meterbåtenes stilfulle verden.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS