Mot EM medalje i Star

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen er med i medaljekampen under Europamesterskaper i Starbåt etter å ha hatt en trøblete start på regattaen

Publisert

Vi har nå funnet flyten og satser på medalje når det gjenstår 2 seilaser, skriver Petter Mørland Pedersen til Seilas.

 

Etter å ha utsatt første racet misforstod vi flaggbruken til arrangøren og endte med å komme 7 minutter for sent til start. Vi var på langt nær ikke eneste båt, og det ble protestert på arrangøren, men til ingen nytte. På tross av dette klarte vi å karre oss opp til 12 plass med god hjelp av 30 knops vind og mange med utstyrsproblemer og mastebrekk, men det er også en del av gamet å håndtere båten i survival forhold. Det klarte vi bra.

 

Neste dag dunket vi inn 1. og 3. plass i de to første seilasene, men i siste seilas den dagen fikk vi trøbbel igjen. Etter å ha rundet som nummer 3 etter en runde ble det helt vindstille. Båtene bakfra klarte å seile rundt oss og vi kom derfor inn på en sur 15. plass.

 

Dagen i dag gikk en smule bedre. 2. og 1. plass, og vi er med det inne på pallplass før to race gjenstår. 

 

Balatonsjøen har de siste dagene vært preget av veldig skiftende forhold hvor det gjelder å holde tunga rett i munnen. 40 graderskift er hverdagskost.

 

Regattaen kan følges på http://www.stareuro2008.com/results.php

 

40 båter deltar i mesterskapet

Powered by Labrador CMS