NM Melges 24 11-Meter T¿nsberg
NM Melges 24 11-Meter T¿nsberg

Mot ny rekorddeltagelse i Melges-NM

Aldri før har interessen rundt NM i Melges 24 vært større. 40 båter er klare. En av disse går for NM-gull for tredje gang på rad.

Publisert

– Det er rekord, ja. 40 påmeldte båter er fantastisk morsomt, sier Arne David-Andersen i Melgesklubben til SEILmagasinet.

Det er en drøy uke til NM starter i Åsgårdstrand, som er et åpent NM. Blant de 40 påmeldte båtene finnes syv svenske og én estlandsk båt, men det er én norsk båt som er favoritten til gullet: STORM CAPITAL SAIL RACING TEAM med Peder Jahre i førersetet.

– STORM CAPITAL er nok hovedkandidaten, ja, bekrefter Arne David-Andersen.

– De går for sin tredje NM-tittel på rad, og faktisk sin sjette mesterskaptittel innenfor nordiske mesterskap. Men det er andre kandidater også, sier han, og legger til:

– TRIANA med Christoffer Sundby er en sterk kandidat, WOLFPACK med Geir Dahl Andersen er alltid «giftige», veteranen Herman Horn-Johannessen i RETT RUNDT HJØRNET, Kristoffer Spone i BAGHDAD 2 og Kristian Nergaard i BAGHDAD er alle kandidater som kan stoppe seierrekken til STORM CAPITAL, mener han.

HAT TRICK? Vinner STORM CAPITAL sin 3. NM-tittel, vinner de også SEILmagasinets vandretrofé, en stilistisk komposittmodell av en Melges 24 med gennaker designet av Birger Kullmann, til odel og eie. Trofeet kan kun vinnes til odel og eie dersom man vinner tre NM på rad; at man gjør et ekte hat trick.

MÅLRETTET ARBEID. Det ligger mye arbeid bak en suksessrik entypeklasse og Melges 24-klassen er intet unntak.

– Det er en langsiktig jobb. Vi har jobbet målrettet med internettsatsning, rekruttering med blant annet vårt MÅS-lag (Moro Å Seile, journ. anm.) – hvor forøvrig STORM CAPITIAL begynte en gang – og vi har en bra mannskapsbank, avslutter David-Andersen.

Norgesmesterskapet i Melges 24 starter fredag 11. september klokka 17.

Du finner deltagerlisten her.