Mot seier for Ericsson 3

Computer routing software spår Ericsson 3 i mål ved Maria Da Gloria, Rio, tirsdag 24. med 12 timers forsprang til båt nr to. 

Publisert

Båten har mindre enn 900 nm igjen å seile, men ingen ombord på E3 tør ennå å diskontere med etappeseieren. Området syd for Rio er kjent for ustabil og lett vind der alt kan skje. Kl 1300 GMT idag var Ericsson 3 inne i nok et høytrykk, men båten hadde iikevel tjent fem nm på de siste tre timene i forhold til lagkameratene på E4.

- Å fighte mot en tront og holde seg i den har vært endel av dagsorden på mye av etappen. Det er mulig å tjene distanse på å ligge riktig til, men også mange mil å tape ved å igge feil, sier vaktsjefen Thomas Johansson fra  Finland som bekrefter at mannskapet nå er grundig slitne av å bli gjennomsprøytet av vann som bølger over båten under skarp slør. - Vi er i ferd med å bli gale, sier han og nå virkelig ser frem til å komme til Rio der kone og barn venter.

Ericsson 4 og PUMA  har fulgt etter i kjølvannet til Magnus Olsson og Aksel Magdahl. De siste 24 timer har avstanden mellom E3 og E4 vært reedusert med en nautisk mil, mens PUMA har tapt 12 nm til E3.

Rekkefølge kl 1300 GMT idag

Ericsson 3 SWE (Magnus Olsson/SWE) DTF 902 nm

Ericsson 4 SWE (Torben Grael/BRA) +86

PUMA Racing Team USA (Ken Read/USA) +205

Green Dragon IRL/CHI (Ian Walker/GBR) +413

Telefónica Blue ESP (Bouwe Bekking/NED) +728

Powered by Labrador CMS