VM H-båt Larvik 2010
VM H-båt Larvik 2010

Mot seks båter i NORsteam-stallen

NORsteam reiser seg fra asken. Om alt klaffer teller NORsteam-flåten seks båter.

Publisert

Som kjent brant VENTELO NORSTEAM opp i februar og det var nok mange som tenkte at det var spikeren i kisten for Norges Seilforbunds NORsteam-satsing, men NSF har svingt seg rundt og løsningen for fortsatt drift av storbåtsatsningen er nå klar.

– Per dags dato har vi en Farr 40 klar. Vi har lånt denne av X-Yachts-importør Otto Backe. Den har vi penger til å drifte, så vi kjører igang så snart som mulig, forteller Per Christian Bordal til SEILmagasinet.

Men det kan vise seg at NSF får til et svært utvidet tilbud for NORsteam-seilere. Hele seks båter kan innlemmes i storbåtsatsningen.

– Det er jo en drøm og vi er ikke så langt unna å få det til nå, fortsetter han.

– Bergens-seileren Carl Jansen har fire Melges 24 som han vil låne bort til seilforbundet. I tillegg vil han kjøpe en Farr 40 som han også vil at vi disponerer, sier Bordal.

Planen er da å ha én Farr 40 og to Melges 24 både  i øst og i vest: NORsteam Østlandet og NORsteam Vestlandet.

– Vi er helt sikre på en Farr 40, men det er ikke så mye som skal til før de andre båtene er i boks, understreker Per Christian Bordal.

Bordal avslutter med å fortelle at et mulig navn for trener på Vestlandet er Karl Otto Book, som har sagt seg villig til det. På Østlandet vil det være Bordal selv og Pål Tønnesson som vil trene unge NORsteam-seilere.