June 27,2015. Volvo Ocean Race Final Awards Night in Gothenburg.
June 27,2015. Volvo Ocean Race Final Awards Night in Gothenburg.

Mot slutten for Knut Frostad i Volvo Ocean Race

9. februar blir Knut Frostads siste dag på jobben i Volvo Ocean Race kontoret i Alicante. Før det venter mange hedersbevisninger

Publisert Sist oppdatert

Knut Frostad er gjenstand for mye heder når han om kort tid går av som leder for Volvo Ocean Race. Senere i denne uken drar han til London der har skal tildeles prisen for «Lifetime Achievement for Sailing». Samtitidig får Volvo Ocean Race prisen for beste event i 2015.

Månedens seiler

Frostad er også sammen med briten Brian Thompson nominert til månedens seiler for januar i det kjente båtbladet Seahorse. I presentasjonen av Knut heter det: Det er bare en måte å si dette på: Knut Frostad, den norske veteranen reddet Volvo Ocean Race ved sin utvetydige lansering av entypeklassen VO65. Frostad motsto tvilerne og tok beslutningen tidlig nok til at det kompliserte byggeprogrammet kunne gjennomføres på en fornuftig måte innenfor en stram tidsramme. Han la også stor energi i å hjelpe «sine» lag i å finne sponsorer. Han forlater Volvo Ocean Race i en sterk posisjon for seilasen i 2017/18.

På tur med katamaran

I disse dager flytter Frostad og familien ut av huset i Alicante. Snart overtar han en 59 fots katamaran fra Frankrike. Her skal han og familien bo de nærmeste 12 månedene. Han har ingen jorden rundt-ambisjoner og skal seile der det faller seg i Middelhavet og nordeuropa. Blant annet planlegger han turseiling med båten sin på norskekysten fra Bergen og nordover der han har seilt lite tidligere.

Du kan lese et større intervju med Frostad etter hans åtte år som leder av «Verdens tøffeste race» i den første utgaven av Seilas/Seilmagasinet.