Mørland Pedersen tok teten i Miami
Mørland Pedersen tok teten i Miami

Mørland Pedersen tok teten i Miami

Av de norske seilerne er det Petter Mørland Pedersen som leverer varene i Miami. Han har byttet ut Eivind Mellebye med Flavio Marazzi, og leder Starklassen etter første dag.

Publisert

I gårsdagens første race slo Flavio og Petter like godt til med en spiker. De startet litt dårlig men kom altså sterkt tilbake med svært god båtfart og gode taktiske valg. - Båtfarten i dag var god, og kommunikasjonen mellom Flavio og meg fungerte godt. Var rett og slett god steming i båten, sier en munter Petter! De slet i første del av race to, men de seilte seg sakte opp igjennom feltet og gikk i mål på en sterk tredjeplass. Petter og Flavio er klart i ledelsen, og i et felt med blant annet Diego Negri og George Szabo er dette meget bra av to som aldri har seilt sammen før.

Aleksander Wang Hansen har også «teamet» opp med andre karer enn vanlig. Han seiler nå med den engelske sonaren.  - Vi seilte to race i dag, og med en 2. og en 4. plass ligger vi på 2. plass sammenlagt. Det har vært tett, og i siste race var vi én båtlengde fra 2. plassen. Vi slet litt med å komme inn i rytmen på skiftene, men håper å rette opp det imorgen og komme sterke tilbake, sa Aleksander etter seilasene.

Marthe Enger Eide har hatt en god debut i verdenscup i laser radial. - Jeg synes det var vanskelig forhold i dag. Vinden oscillerte frem og tilake hele tiden, men lyset på banen gjorde det vanskelig å se trykkene som kom nedover, men det var morsomt å teste seg mot de beste, uttalte Marthe da hun kom på land. På tross av vanskelige forhold har hun klart seg godt i et hardt felt, og ligger på en fin 29. plass.

Kristian Ruth hadde dessverre en dårlig dag på jobben i dag. Med en blackflagg og et dårlig race ligger han dessverre langt ned på lista. Han ser imidlertid flere lyspunkt med dagen, og gleder seg til nye muligheter i de kommende racene.

Miami OCR er andre verdenscup i ISAFs nye verdenscup-system, og avsluttes med medalrace på lørdag. De blir spennende å se hvordan det går videre med de norske håene.

Powered by Labrador CMS