Mytteri på startbåten
Mytteri på startbåten

Mytteri på startbåten

Representantene fra Societe Nautique de Geneve gikk til streik på startbåten da banesjefen Harold Bennett besluttet å starte søndagens America´s Cup seilas. Slikt blir det bråk av.

Publisert

Alinghi ønsket ikke å seile søndag, angivelig fordi bølgene var for høye, noe de meddelte representantene fra Société Nautique de Genève ombord på startbåten. Da PRO (Principal Race Officer) Bennett ville sette igang startprodyren gjorde sveitserne mytteri.

- Vi hadde tilløp til mytteri ombord. Jeg tror ikke Alinghi ønsket å seile så representantene fra SNG nektet å heise flaggene. Følgelig måtte Tom Ehman, BMW Oracle

Racing's senke AP flagget, og bårføreren som for øvrig er internasjonal matchdommer tro til og tok resten av flaggene, forteller Bennett.

Dette er brudd på regel 69 og Bennet kommer til å innrapportere hendelsen til ISAF - Det hører med til regattasjefen plikter og må gjøres uansett hva som har foregått. Det som skjedde var at en av folkene hang over skulderen min og sa at bølgene var for store til å kunne seile i. At båtene ville bryte sammen. Jeg sa at jeg ikke trodde på det selv om alarmen på begge båtene visstnok slo ut da de seilte mot vinden. Det fortalte seilerne fra begge lagene meg på kvelden. Men hvis båtene er så sårbare er det jo virkelig et problem.

Les intervjuet på  Sailing World’s America’s Cup micro-site fra 16. februar.

Powered by Labrador CMS