Nå begynner innspurten!

Kampen om tittelen «Årets Seiler 2009» står mellom Ståle Jordan og Cathrine Gjerpen. Frem til 12. mars kl 1600 kan du stemme frem en av dem.

Publisert

Bilde over er fra Mesternes Mesterskap ved Aker Brygge.

Med mindre enn ett døgn igjen av kåringen  av Årets Seiler for 2009 leder Ståle Jordan, med Cathrine Gjerpen på en klar 2. plass. At Eivind Melleby,  Petter Mørland Pedersen og Aksel Magdahl ligger så langt nede på listen overrasker mange, men ellers preges debattforumet hos oss av innlegg om hvorvidt Lisbeth Røbekk skulle vært nominert eller ikke.

Her er kandidatene du kan stemme over:

Petter Mørland Pedersen

Arendalsseileren Petter Mørland Pedersen er mannskap på den norske OL-Staren og gjorde et solid comeback etter kneoperasjon ifjor, da han og Eivind Melleby vant begge regattaene de stilte opp i i MIami mot slutten av året. Petter er dobbelt NM-vinner med mesterkap i 2009 både i X-35 og Matchseiling og han tok 2. plass i verdenscupregattaen i Miami i januar som mannskap hos sveitseren Flavio Marazzi.

Kristian Nergaard

Kristian Nergaard vant den første Mesternes Mester regatta i konkurranse med alle Norges beste seilere etter at han tidligere på sommeren hadde vunnet VM og Gullpokalen i 5.5 meter klassen.

Nergaard er også blant landets beste Melges 24 seilere.

Eivind Melleby

Eivind Melleby er tilbake i Staren for fullt etter å ha seilt som rormann på Ericsson 3 i Volvo Ocean Race der den nordiske båten tok en sterk 4. plass etter én etappeseier. Med Petrus Eide som mannskap tok han en topplassering i det nordamerikanske mesterskap i Star, og da Petter Mørland Pedersen var tilbake i båten vant laget begge regattaene i Miami før jul. Melleby var rormann da «Full Medal Jecket» sto for den beste norske VM innsatsen noen gang, med bronsemedaljer i et svært sterkt felt.

Cathrine Gjerpen

Cathrine Gjerpen var gjennomgående Norges beste seiler i Laser Radialklassen og tok 7. plass i klassens Europamesterskap etter å a vært med i medaljekampen helt til siste slutt. Kun fire poeng skilte fra bronse, syv fra sølvmedalje.

Peer Moberg

Peer Moberg avsluttet sesongen på 5. plass på ISAFs ranking over verdens beste Finnjolleseilere. Med det var han høyest rangert av alle norske seilere etter å ha vært blant de ti beste i så godt som alle regattaer han stilte opp i i 2009.

Herman Thomasgaard

Fra å være norges mest lovende Optimistjolleseiler ble Herman Thomasgaard verdensmester i Laser 4,7 VM i Brasil i 2009 for klassen under 16 år. Totalt tok han en meget sterk 2. plass.

Kristian Hammarstrøm

Med sølv i junior-EM for E-joller, sølv i Nordisk mesterskap for E-joller for seniorer og sølv i Nordisk juniormesterskap er Kristian Hammarstrøm en av Norges mest lovende juniorer med førsteplass på E-jollenes ranking for 2009.

Aksel Magdahl

Aksel Magdahl hadde sitt gjennombrudd som internasjonal navigatør i toppklassen da han etter et modig kursvalg sikret Ericsson 3 etappeseier fra Qingdao til Rio i fjorårets Volvo Ocean Race.

Magdahl som nå satser videre som proff navigatør ha også vært meteorologisk rådgiver for havseilere, blant annet for klassevinneren i fjorårets Mini Transat.

Ståle Jordan

Bare å kvalifisere seg til MiniTransat regattaen er en stor prestasjon. Ståle Jordan ble den første norske seileren som slapp gjennom nåløyet, men en crash på landeveien på veien til start ødela båten og ga neppe den mest ideelle oppladnningen til regattaen. Jordan fullførte likevel med stil.

Powered by Labrador CMS