Nå er de avgårde

Barelona Word Race startet i ettermiddag i strålende solskinn og påfriskende sønnavind. Favoritten tok ledelsen fra start.

Publisert

Hundrevis å små og store følgebåter hadde tatt turen for å følge de ni Open 60 båtene fra start i tomannsregattaen som startet utenfor Barcelona kl 1300 idag. Etter en kort lens nord mot Porto Olympico satte båtene kursen sydover i 10 knops vind. De første regner med å være tilbake i månedsskiftet januar/februar.

Nederlagsdømte «Education sin Fromenteras» tok teten fra start, men Vincent Riou og Sebastien Josse i «PRB» overtok raskt ledelsen av gruppen som gikk ut mot havet på ve til første merke. «Hugo Boss» var først av båtene som valgte å stå mot land. «PRB» timet jjibben perfekt og sto rett ned på merket, mens «Hugo Boss» måtte jibbe to ganger og var nesten fire minutter bak ved runding og hadde igjen resten av feltet rett i hekken, merns Albert Bargues og Servane Escoffier som med sine 26 år for øvrig er seilasens yngste deltaker og den andre kvinnelig co-skipper, allerede var 10 minutter bak teten med regattaens eldste båt «Education sin Fromenteras», Ellen MacArthus gamle «Kingfisher» fra 2000.

Ved det første slaget forsøkte Alex Thomson og Andrew Cape å gjøre for mye på en gang, de skulle låre den opprullede gennakeren samtidig som fokk skulle over. En mislykket manøvre la båten i vindøyet og det gunstige utgangspunkt laget hadde skaffet seg forsvant på et blunk. Da båtene krysset startlinjen på vei mot Gibraltar var «Hugo Boss» plutselig på 8. plass, 12 minutter «PRB».

Senere seilte «Hugo Boss» se oppover i feltet og kl 14.30, etter halvannen times seiling var stillingen som følger

1 «PRB» Vincent Riou/Sebastien Josse 24.580 nm til mål

2 «Delta Dore»Jeremie Beyou/Sidney Gavignet + 2

3 «Estrella Damm» Guillermo Altadill/Johnathan McKee + 2

4 «Hugo Boss» Alex Thomson/Andrew Cape + 2

5 «Veolia Environnement» Roland Jourdain/Jean-Luc Nélias + 2

6 «Paprec Virbac» Jean Pierre Dick/Damian Foxall + 4

7 «Mutua Madrilena» Javier Sansò/Pachi Rivero + 4

8 «Temenos 2» Dominique Wavre/Michelle Parét + 4

9 «Educacion Sin Fronteras» Albert Bargues og Servane Escoffier + 11

Powered by Labrador CMS