Nå gjelder det for destinasjon Oslo!

Volvo Ocean Race er inne i avgjørende forhandlinger med byene om anløp i det neste racet. Oslo er stadig med, men mangler noen få millioner i garantier for å få budsjettet på plass.

Publisert

Derfor jobber prosjektgruppen på høygir for å få garantister til de siste kronene. I et totalbudsjett på 28.5 millioner kroner mangler nå kun fire og en halv million etter at Oslo Kommune har garantert og bevilget 12.5 mill, en industriell aktør 10 mill, og gode venner av seilsporten 1.5 mill. For å få de siste 4.5 på plass jobbes det nå iherdig med å sy sammen et konsortium med bedrifter og privatpersoner som ved hver å bidra med 500.000 kroner kan spille en avgjørende rolle i å sikre Fjordbyen Oslo en av seilsportens viktigste regattaer, Volvo Ocean Race´s finale. Trolig må dette være på plass senest 17. februar.

Å dømme etter erfaringene fra irske Galway, var VOR stopover i 2009 en braksuksess og en folkefest uten like. Nå søker Galway igjen om å få besøk av Volvo-flåten, og byen har denne gangen fått hjelp av den irske regjeringen som er med å garantere for budsjettet.

I 2011 skal Oslo være vertskap for et ski VM for nordiske disipliner som har ambisjoner om å ble det beste i historien. Trolig vil de lykkes takket være et fantastisk skianlegg i Holmenkollen, en aktiv kommune, sponsorer og privatpersoner som stiller opp og et entusiastisk arrangørkorps. Samtidig er Oslo i ferd med å få en av verdens flotteste bynære arenaer for vannsport. Fjordbyen Oslo som strekker seg fra innerst i Frognerkilen til Sørenga i øst kommer til å bli en attraksjon som beboerne med rette kommer til å bli stolte over.

- Derfor hadde det vært fantastisk om vi sammen kunne komplettere arbeidet med et løft for seilsporten som savner sidestykke i norsk sammenheng. Jeg har sagt det før, men sier det igjen: Vi føler at vi ber om mye, men på samme tid ganske lite, om man måler det mot all den glede og inspirasjon sjøen og seilingen har gitt hver enkelt av oss. Og det vil bli mer. Når VOR-flåten stevner inn Oslofjorden, vil det være en selvfølge at de som har bidratt til å gjøre dette mulig gjennom hjelp og støtte, vil få en sentral plass i festlighetene og i bybildet, sier Steff Herbern i et brev til potensielle støttespillere.

Powered by Labrador CMS