Interessant nyhet fra Neel

Neel lager trimaraner med volum som en katamaran, men konseptet har fungert best på store båter. Nå kan de ha gjort en genistrek på en ny 43-foter.

Publisert
INNREDNING: 8 køyer i fem lugarer, men bare ett bad.
INNREDNING: 8 køyer i fem lugarer, men bare ett bad.

En trimaran kan beskrives som en enskrogsbåt med støttehjul og uten ballast. De har både katamaranens og enskrogsbåtenes styrke. For å få gode fartsegenskaper må skrogene være smale. Dragonfly løser dette ved å bredde ut skroget over vannlinjehøyden. Neel bruker hele arealet mellom skrogene som boareal, akkurat som en katamaran. For å få det til vokser båten i høyden og ser mer ut som en katamaran.

Mange nivåer

Marc Lombard har klart å skape mye ut av båtens 43 fot. Den ha hele åtte køyer fordelt i fem lugarer. Båten har eierlugaren på samme plan som salongen. På den andre siden av salongen er det også muligheter til å sove to. Videre er det trapp ned fra salongen til forpiggen. Det er mulig å sove i baugen av sideskrogene også, men denne tilgangen er via en luke.

Det er også en sittegruppe ute, i forlengelse av salongen. Mellom ute- og inneområdet er det en enorm skyvedør av glass. Seilhåndteringen foregår fra cockpiten, et halvt dekk opp.

Burde seile godt

SEILmagasinet har seilt både Neel 51 og Neel 47, og begge imponerte under seil. De glir lettere og seiler høyere enn typisk turkatamaraner. Neel 47 siste fartspotensiale under ARC 2019, og den nye 43-foteren er bygget lett for å kunne oppnå tilsvarende resultater.

SALONG: Byssa er flyttet frem. Eierlugaren til styrbord.
SALONG: Byssa er flyttet frem. Eierlugaren til styrbord.