Nervepirrende avslutning av Stor-NM

Stor-NM ble avsluttet for europajolle og laser på tirsdag 29.juni. Etter flere dager med bra seiling ved Fjærholmen utenfor Tønsberg, hadde norgesmesterne blitt kåret. På laser- og europajollebanen var det langt fra kjedelig å se de siste regattaene. De fleste pallplasseringene var ikke avgjort før siste seilasen var gjennomført.

Publisert

I TETEN: Rett etter runding ligger guttene i rekkefølgen gull, sølv og bronse. Seilnummeret til Kristian Hammarstrøm vises til høyre. Foto: Frode Johansen.

I siste regattaen for guttene i europajolleklassen, var det stor spenning rundt de fire første plassene. Kristian hadde så å si allerede tatt gullmedaljen før siste regatta, men medaljene var likevel ikke fordelt før regattaen var over. Det var bare ett poeng som skilte de tre neste på resultatlisten fra hverandre. Disse guttene rundet én, to og tre på første kryssmerke, og det var mye kniving i teten gjennom det hele siste racet. Selv om Kristian Hammarstrøm fikk svart flagg i den siste regattaen, kom han likevel som nummer to i mål. Han vant likevel norgesmestertittelen,på tross av det svarte flagget. Martin Frigstad Pedersen tok sølv, mens Erik Kavli tok bronse.

Hos jentene hadde allerede Annelise Kullmann tatt bronse før siste dagen av Stor-NM. Likevel var det veldig spennende om hvem som kom til å ta gullet. De to jentene som sloss om førsteplassen prøvde å spille hverandre ut under hele siste regattaen. Anette Kleppestø trakk til slutt det lengste strået, og ble norgesmester i europajolle for jentene, mens Katrine Johansen tok sølv.

Mathias Mollatt vant i klassen laser herrer. Han tok en velfortjent seier, med en nærmest ren rekke av førsteplasser i poengserien sin. Sølv gikk til Hermann Tomasgaard, og bronse til Henrik Begby.

Det var også stor spenning i klassen for laser damer. Her var heller ingenting avgjort før siste race. Cathrine Gjerpen tok til slutt førsteplassen. Det var bare ett poeng til sølv som Natcha Uthaug tok. Kniving ble det også mellom tredje- og fjerdeplassen. Kristine Strandenes og Marthe Enger Eide hadde poenglikhet før siste regatta. Marthe vant duellen til slutt, og tok bronse med en båtlengde i margin.

Kort oppsummert ble hele Stor-NM gjennomført på en rettferdig og effektiv måte. Arrangørene utnyttet det perfekte seilværet og vinden til det ytterste, og fikk satt i gang tolv gode regattaer. Det er sjeldent et NM har vært like spennende i så mange klasser.

Her finnes endelige resultatlister i alle klasser.

Powered by Labrador CMS