ELAN 350: Tor Hove og Kjell Inge Heiberg mistet NM-gullet på grunn av Hoves seilforening.

Mistet NM-gullet på grunn av foreningen

Hadde Tor Hove seilt for sin gamle seilforening hadde han fått sin første NM-medalje.

Publisert Sist oppdatert

Tor Hove og Kjell Inge Heiberg var raskest i mellomklassen under shorthanded-NM, men det hjelper ikke om ikke det formelle er på plass. Hove har hytte og båtplass ved Strömstad, og har derfor byttet forening fra Bærum Seilforening til Strömstad Segelselskap. Det kostet han NM-gullet.

Jeg fikk låne båtplass, og tok båten hjem for å seile Hollenderseilasen, men når Kjell Inge Heiberg ringte å spurte om å seile NM, så slo jeg til. Jeg tenkte ikke på at hvilken forening jeg seilte for, ville skape noen problemer, forteller Hove til SEILmagasinet.

Avslappet forhold

– For meg så spiller det ingen stor rolle med NM-gullet, og det var gøy å vinne, men jeg er lei for at Kjell Inge Heigberg også mister NM-gullet, for han seiler for en norsk seilforening, sier Hove. Tor Hove er norsk som de fleste andre som deltok i NM, men det er ikke nok. For å vinne NM må man være norsk statsborger, ha norsk lisens, og seile for en norsk forening.

Hove fikk en telefon fra Nesodden Seilforening som fortalte ham om problemet søndag kveld. At han var medlem i en svensk seilforening skulle frata ham mesterskapstittelen hadde ikke streifet ham en eneste gang.

­ God fart

– Endelig har jeg funnet farten på Elan 350, og løsningen har primært ligget i riggtrimmen, forteller Hove.

Han har forlenget forstaget med 14 cm, som har forandret båten helt. Han og makkeren Kjell Inge Heiberg, mener båten er blitt ny.

Det er trist at Elan fremdeles leverer båten med feil lengder på vantene slik at det er vanskelig å få satt riggen optimalt, sier Hove, som i en årrekke representerte Elan i Norge. De fleste andre Elan 350-eierene har kopiert det nye oppsettet.

Tett i toppen

Kun tre poeng skilte til slutt de fem raskeste båtene i mellomklassen. NM-gullet gikk til Jon Holm og Stefan Midteide i J/109 «Jubel» som lå bare ett poeng bak Hove. Sølvet gikk til Alf Magne Andersen og Pål Berntsen i X-37 «Eldorado», mens Martin Moe og Kyrre Laugerud Moe tok bronse i X-35 «Vortex».

NM-gullet gikk til Jon Holm og Stefan Midteide i J/109 «Jubel».
Sølvet gikk til Alf Magne Andersen og Pål Berntsen i X-37 «Eldorado».
Martin og Kyrre Laugerud Moe tok bronse i X-35 «Vortex».