Stort NM i liten vind

Det er lureforhold under Shorthanded NM i Oslofjorden denne helgen.

Publisert Sist oppdatert
FORSKJELL: Skille er stort mellom feltets minste båt, RS 21 Elite og største , Oceanis 51.1
FORSKJELL: Skille er stort mellom feltets minste båt, RS 21 Elite og største , Oceanis 51.1

Starten gikk som planlagt lørdag morgen i lett vind fra nord. Vinden lå i belter, som skapte store forskjeller på banen. Sportsbåtene startet først, men seilte seg inn i mindre vind. Det gjørde at det store feltet av fire klasser samlet seg på kryssen opp mot Vestre Måsane. Her rundet X40 «Xana» først med Per Haugen og Thomas Robbestad etter fulgt av Fareast 28 «Shenlong» med Ludvig Karlin og Richard Karlsen i sportsbåtklassen.

Martin og Kyrre Mo i X.35 OD «Vortex» rundet ført av båtene i den midtre klassen. Det var enorme forskjeller etter bare noen få nautiske mils seiling, store tidsforskjeller mellom første og siste båt i hver klasse. Vinden løyet i mens båtene rundet, så feltet spredde seg enda mer.

Etter runding var det lens sydover hvor de fleste gikk mot Nesodden og fulgte fjorden på østsiden ned til Djupgrunnen. Båtene i front fikk god vind og fart sydover.

Kl. 14:00 er de raskeste båtene på vei opp mot Vestre Måsane igjen før de skal tilbake i mål ved Steilene. Nordavinen står, men er lettere. Farten synker. Lengre inne i fjorden er det drag fra syd. Det kan bli en lang seilas for båtene bak.

Søndag er det også meldt lett vind.