LETT: Shorthanded-NM samlet 100 båter til en helg med lett vind og sol.

Enorm støtte til Nesodden Seilforening

Et stort flertall av deltagerne under shorthanded-NM mener arrangementet ble gjennomført på en god måte.

Publisert Sist oppdatert

– «Clickbait» karakteriserer Ole Aabel SEILmagasinets sak fra norgesmesterskapet i helgen hvor Tommy Bergman slapp til med sin dårlige erfaring fra regattaen.

– Dette er under lavmål, skjerp dere betraktelig !!! For arrangøren Nesodden Seilforening, seilmiljøet, shorthanded-miljøet – dette er rett og slett undergravende. At Nesodden klarer å gjennomføre et NM under de forholdene vi har med covid-19 og vær, vi skulle bare bøye oss i hatten for det, skriver Asker-seileren på Facebook.

Ole Aabel deltok i sportsbåtklassen hvor han og Bente Vikenes ble nummer tre etter at det vant på lørdag og tok en 10. plass på søndag.

Fornøyd arrangør

– Vi har fått så mange hyggelige tilbakemeldinger fra seilerne, og kjenner oss ikke igjen i «Møkka-NM», sier Cato Zahl Pedersen som er arrangementansvarlig i Nesodden Seilforening.

– Det ble ikke de forholdene vi alle ønsket oss, men allikevel honnør til arrangør, skriver Erling Moen Synnes til seilforeningen. Han trekker frem at det var hyggelig stemming, og at arrangementet var passe formelt.

– Det er superstas å seile og måten dette ble gjennomført på gjør at terskelen for å delta ikke blir så høy at den skremmer vekk mennesker, skriver Synnes som var mannskap på Sunfast 3200 «Hyak».

Stemningsdreper

– Jeg fikk vondt av å lese SEILmagasinet, forteller Tim Sandberg som tok NM-gull i klassen for de største båtene sammen med skipper Marius Løken.

– Er du klar over hvor tungt det er å presse en 44-foter gjennom søndagen? Spinnaker opp og ned fire ganger på 15 minutter. Marius og jeg var gjennomsvette og helt kjørt ved målgang. Vi var svært fornøyde med innsatsen, men godfølelsen forsvant da jeg viste bilder av båten fra NM til barna hjemme med overskriften «Møkka-NM».

RASK: Ole Aabel mener at Nesodden Seilforening gjorde en god jobb med NM.
GULL: Tim Sandberg fikk ødelagt den gode stemningen av saken på SEILmagasinet.
HYAK: Erling Moen Synnes gir skryt til Nesodden Seilforening.