Noen klatrer – andre sakker akterut
Noen klatrer – andre sakker akterut

Noen klatrer – andre sakker akterut

Norges fremste shorthanded-regatta, Seapilot 2Star, skapte endringer på rankinglisten.

Publisert Sist oppdatert

I den grad det finnes noen kongerekke innen shorthanded-seiling, skjedde det en endring i «arverekkefølgen» etter Seapilot 2Star. Kongen av shorthanded-seiling i Norge er fortsatt Jørund Fjøsne fra Stord, men Elling Rishoff fra Asker er klatret opp som ny kronprins. Han har nå degradert Lars Petter Karlsen fra Fredrikstad til prins…

INNBYRDES ENDRING. Alle de seks beste på SEILmagasinet Shorthanded-ranking deltok i Seapilot 2Star, men ingen av dem gikk helt til topps. Resultatmessig var det Ludvig Daae, som med sin 3. plass, som samlet flest poeng, noe som brakte ham opp fra en 8. til en 5. plass på listen. Lars Petter Karlsen seilte seg vekk i siste halvdel av regattaen og ble poengløs (ikke blant de 12 beste), noe som gjorde at Elling Rishoff med sin 7. plass klatret forbi ham og opp til 2. plass.

Også Ludvig Daaes makker, Einar Stenersen Plathe fra Asker, er nå inne på topp 10-listen. Den som er blitt skjøvet ut, er Kjell Ove Klungrehaug fra Bergen.

BAKFRA. Per Ottar Skaaret (Asker) klamrer seg fortsatt fast i topp 10-listen, men ettersom han mer eller mindre har lagt shorthanded-seiling til side til fordel for sin VO 70-båt CAMPER, er det vel bare et tidsspørsmål før han blir skjøvet ut av listen. Og bakfra er det først og fremst Niclas Fure (KNS), Svein Olav Moe (Fredrikstad) og Pål Terje Christensen (Asker) som truer.

TOPP 10

Se hele SEILmagasinet Shorthanded-ranking-listen

1 Jørund Fjøsne Stord 890,9
2 Elling Rishoff Asker 717,4
3 Lars Petter Karlsen Fredrikstad 679,8
4 Rune Aasberg Bundefjorden 671,3
5 Ludvig Daae Bundefjorden 614,4
6 Morten Nissen-Lie KNS 581,8
7 Karl Otto Book Åsgårdstrand 581,7
8 Einar Stenersen Plathe Asker 545,0
9 Tor Hove Bærum 516,1
10 Per Ottar Skaaret Asker 514,7