Nok en gull-dag for Stargutta

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen fortsetter å imponere, men idag fikk de følge av Bjørnar Erikstad som var sjef i 2.4 meter klassen og Ynglingjentene som sikret nok en topplassering

Publisert

Det hersker ingen tvil om at den norske Staren er i ferd med å finne formen frem mot VM. Med 1. og 8. i dagens to seilaser  er de nå eneste med alle plasseringene blant de ti beste. Sammelagt er Eivind pg Petter  på 2. plass, tre poeng bak sveitserne Marazzi og de Maria, mens de tidlige lederne Merriman og Sharp gikk på en smell i dagens andre seilas og ramlet ned på 5. plass. Vi har sagt det før, men gjentar det gjerne: Alle verdens beste lag deltar i regattaen!

Feltet er nå delt i Gull- og sølvfinaler og i dagens første race i gullfinalen ledet den norske duoen med god margin fra 1.lensemerket og helt i mål. Med lav risiko i starten fant gutta roen og slo riktig på skiftene, rundet 1.toppmerket som nr 4 for deretter å avansere til 1.plass på lensen.

- Det er imponerende å se hvordan gutta klarer å seile seg opp fra en 4.plass til å lede resten av seilasen. Dette tyder på at den norske staren begynner å få selvtillit og er trygge på at de er gode nok til å utfordre verdens beste seilere, uttaler landslagstrener Lars Loennechen.

I dagens 2. seilas så det lenge ut til at Eivind og Petter skulle seile inn til en sterk 4.plass. Desverre glapp 4.plassen på siste lensen men med dagens 8.plass som seriens dårligste resultat er det fortsatt ikke noe å skamme seg over.

- I dag hadde vi god glid. I motsetning til hjemme der det er sludd og regn, har vi hatt blå ekstra og sol i dag, smiler Eivind Melleby

Det gjenstår to race i gullfinalen i morgen før det er duket for medaljeseilas på lørdag.

Resultater etter 7 regattaer:

1.Flavio Marazzi/Enrico De Maria SUI

2. Eivind Melleby/Petter Mørland Pedersen NOR

3. Xavier Rohart/Pascal Rambeau FRA

4. Marin Lovrovic/Sinisa Mikulicic CRO

5. Rick Merriman/Sharp Brian USA

6. Fredrik Loof/Anders Ekstrom USA

7. Mark Reynolds/Steve Erickson USA

8. Afonso Domingos/Bernardo Santos POR

9. Hamish Pepper/Carl Williams NZL

10. Mateusz Kusznierewicz/Dominik Zycki POL

Bjørnar Erikstad har i dag gjennomfør tre gode seilaser og kunne i dagens andre notere seg for sin første seier dette året. Han har gjennom Miami OCR jobbet med de riktige tingene og i dag stemte det meste han gjorde. Selv om noen av startene ikke var helt på linjen, var Bjørnar konsekvent på veivalg og da gikk det også fort, når han kom seg i fri vind. Med dagens resultater, 8, 1 og 3 har Bjørnar tatt steget blant de ti beste og ligger nå som båt nummer 9. Dette er tidlig på sesongen for Bjørnar og med denne progresjonen ut i regattaen er vi godt fornøyde med serien så langt.

Vi har fortsatt en del å trene på og det er bra så tidlig på året! Nå må vi holde treningen vedlike fremover og ta skritt for skritt, så skal det bli spennende i Kinam sier treneren Frank Kirkeland.

Ynglingjentene er ujevne, men nå glimter de til rett som det er. Idag åpnet de med 17. plass, fortsatte med OCS og avsluttet med 3. plass. Slikt blir det ingen topplasseringer av, men jentene viser at de er med når de seiler på sitt beste.

Det samme kan man dessverre ikke si om Laserjentene Anette Melsom Myhre og Elin Samdal. Nå er Anette best av de to, men de holder stadig 19. og 20. plass sammenlagt.

Powered by Labrador CMS