NORC og NORLYS satser sammen

Nå får alle norske regattaseilere en felles måleplattform for å hente sine målebrev uansett respittsystem. NORC og NORLYS, de to organisasjonene for IMS og LYS seiling i Norge, har nemlig bestemt seg for å satse sammen og fra neste år blir det også felles baneseilaser i både IMS og LYS for de ivrigste norske regattaseilerne.

Publisert

-    Vårt mål har alltid vært å legge forholdene til rette for rettferdig respittseiling og gjennom baneseilas bidra til å øke kompetansen til norske seilere. Dette nye samarbeidet sikrer NORCs visjon og er bra for alle norske regattaseilere som ønsker å satse aktivt, sier Thomas Nilsson, leder i NORC.

Sammen med Thorstein Tønnesson, styremedlem i NORLYS, har Nilsson den siste tiden arbeidet ut et samarbeidsforslag for de to klasseklubbene for henholdsvis IMS og LYS. Onsdag besluttet styrene i NORLYS og NORC å støtte forslaget.

-    Både NORC og NORLYS har en felles ambisjon om å få flere til å konkurrere innen respittseiling på et høyt nivå. Dette samarbeidet gjør at vi nå får en god arena for også de mest ivrige regattaseilerne i de såkalte R-klassene og at vi dermed kan ta dem på mer alvor enn vi har hatt anledning til tidligere, sier Håvard Ravn Ottesen, leder i NORLYS.

Dette er noen av tiltakene som NORC og NORLYS ønsker å iverksette:

 

-    NORC og NORLYS setter opp en felles teknisk plattform på www.seiling.org for å administrere respittseiling i Norge. Denne skal inneholde en felles database for administrasjon av måledata for eier, båt- og seil, utstedelse og betaling av medlemskap og målebrev og en felles sekretariatstjeneste uavhengig av respittsystem.

-    NORC og NORLYS ønsker å videreutvikle dagens baneseilas konsept slik at det også inkluderer de ivrigste regattaseilerne som i dag seiler R-klasse i LYS. Serien skal som tidligere ikke kollidere med de store, etablerte regattaene og skal i hovedsak baseres på baneseiling, fordi begge klasseklubbene mener denne regattaformen er morsom, krevende og utviklende.

 

De to klasseklubbene er nå i gang med å sette sammen et samarbeidsforum og arbeidsgrupper som skal etablere teknisk plattform, diskutere regattaformat, markedsføring og sponsorarbeid.

Powered by Labrador CMS