Nordlig kursvalg ga foreløpig tap for Aasberg

Rune Aasberg har valgt en mer nordlig rute enn konkurrentene. Det har ikke lønt seg til nå.

Publisert

Rune har tolket seilingsbestemmelsene slik at de måtte holde en separasjonssone om babord. Nå kan det vise seg at det også var lov å holde denne sonen om styrbord og gå helt nær land. Rune er dessverre ikke helt i form og har problemer med magen. Han har derfor ikke fått kjørt maks i natt men det er langt igjen og mange muligheter fremover.

Ved målingene kl 0645 UTC idag morges ligger «Solo» på 36. plass av de 44 båtene som har startet i Classe 40, ca 30 nm bak ledende Bernard Stamm som har et forsprang på 6.8 nm til båt nummer to i feltet. Stamm holder 13.4 knop mot Aasberg som foreløpig må nøye seg med 9.6 knops fart.

Den røde båten midt i bildet er Bernard Stamms. Aasbergs «Solo» er den første av de to båtene øverst på bildet som seiler parallelt med 49. breddegrad.

Først om 24 timer vil vi få vite om Aasbergs kursvalg har slått til, men den kan jo være interessant å merke seg at også Thomas Coville som leder flerskrogsklassen for de store båtene også har valgt å seile nord om konkurrentene. IMOCA 60 klassen ledes av Roland Jourdain

Powered by Labrador CMS