Nordmennene imponerer

Var tirsdag en god dag på jobben for de norske seilerne i Medemblik, var onsdagen enda bedre.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Tiril Bue var best av de norske jentene idag, med to topp ti plasseringer.

– Også i dag var det 15-17 knops vind fra sydvest, med gode urytmiske skift. Dette er forhold de norske seilerne har slitt med tidligere.  Dette er «Vanskelige forhold» som de norske seilerne nå begynner å få tak på. Det betyr at det mentale begynner å fungere for landslagsseilerne, skriver landslagssjef Jan Steven Johannessen i en rapport fra dagens seilaser til Seilas.

– I Laser Standard-klassen har Kristian Ruth vært helt sjef med  3. og 2. plass, og alle er videre i gullfinalene. Kristian er nr. 4 sammenlagt, Mathias Mollatt 10, Henrik Begby 33 og Hermann Tomasgaard 46 sammenlagt – med ett svart flagg. 

– Nesten midt i blinken, repliserer coach for tekniske idretter på Olympiatoppen, Finn Aamodt i en e-post til Johannessen og de norske seilerne.


Også i Laser Radial hadde Tiril Bue en god dag med 7. og 4.. Sammenlagt er hun nå nr. 10, mens Marthe Enger Eide er nr. 13.  Jan Steven Johannessen forteller at Line Flem Høst fortsatt sliter med en hofteskade og seiler i sølv i morgen.


– På brettbanen har Maria imponert mest, med en 13., 5. og 11. Sammenlagt er hun nr. 9.  Sebastian Wang-Hansen seilte seg litt ned i dag, og ligger på 12. plass sammenlagt. Junioren vår, Marie Nustad, ligger på respektable 34. plass, fortsetter Johannessen.


Sonar-laget hadde samme plasseringer som i går, og med 2. og 5. plass ligger de stadig  3 sammenlagt.


– Nacra 17-laget ligger på 36. sammenlagt etter en litt tung i dag også.

– Også imorgen er det varslet relativt frisk vind. Det burde være til de norske seilernes fordel, skriver Jan Steven Johannessen.