Norge slått ut av Danmark
Norge slått ut av Danmark

Norge slått ut av Danmark

Det danske laget satte en stopper for videre norsk avansement i Optimist-VMs lagseilingsdel.

Publisert

Etter å ha slått seg pent frem til 1/16-del finalen etter å ha slått Sør-Afrika, tapt for Brasil, slått India og slått Australia, gikk det tyngre for det norske laget i VM i lagseiling. I 1/16-del finalen møtte de et av de antatt sterkeste lagene, Peru, og det ble en dyst som endte med tap for det norske laget.

DANMARK-NORGE. Danmark tapte også mot en sterk motstander, Singapore, og de to taperne; Danmark og Norge, møttes i  en avgjørende match om å få gå videre til neste runde. Denne endte med dansk seier, og det norske lag-VM-eventyret var slutt.

For danskene ble det slutt i den neste runden, der de ble slått ut av Spania.

I likhet med danskene klarte også det svenske laget å slå seg frem til runden der det gjenstod 12 lag, men her var det amerikanerne som ble for sterke med det norske lagets svenske treningskamerater.

SINGAPORE NR. 1. Seilerne fra Singapore viste seg ikke bare å være gode individuelle seilere, noe de ettertrykkelig hadde bevist i det individuelle VMs første del – også som lag fungerte de godt og gikk ubeseiret frem til finalen, der de møtte laget som slo Norge, Peru. Det endte med nok en seier og gull til Singapore, søv til Peru og bronse til Thailand.

Nederland og Spania var de eneste europeiske lagene som nådde kvartfinalen, som ble dominert av asiatiske lag. Nederland gikk videre til «semifinalen» (i kampen om å få møte Singapore i finalen) sammen med Peru, Thailand og Brasil.

Etter dette avbruddet med lagseiling, fortsetter nå det individuelle mesterskapet.

Følg de norske Optimist-seilerne på deres egen blogg!

Powered by Labrador CMS