Norges Cup i strålende sol i Bergen
Norges Cup i strålende sol i Bergen

Norges Cup i strålende sol i Bergen

Bergens Seilforening og Hjellestad Seilforening var i helgen vertskap for årets tredje Norges Cup for Optimist, Europajolle, Zoom8, Laser, 29er og RS:X, forteller Heidi Hjellestad i en rapport til Seilas:

Publisert

- Nydelig vær, gode forhold på regattabanen og mye bra seiling!  Slik lyder arrangementsansvarlig Marit Schjøtts korte oppsummering av helgen. 

Over 250 båter deltok i regattaene som var fordelt på fem forskjellige baneområder.  Optimistjollen holder stadig stand som den største jolleklassen og stod for om lag halvparten av alle deltakerne i Bergen. 

- Å skulle bemanne fem baneområder skaper et enormt behov for utstyr og mannskap og gjør det til en krevende oppgave å arrangere Norges Cup, sier Marit Schjøtt.  Det faktum at dybden på flere av baneområdene varierer mellom 200 og 500 meter, bidrar ikke til å gjøre arbeidet verken enkelt eller billig.

Marit kan ikke få fullrost sine medhjelpere i Bergens Seilforening og i naboforeningen Hjellestad Seilforening for imponerende dugnadsinnsats og effektivt samarbeid.  Det er mange oppgaver som skal utføres, og risikoen for at noe skal gå galt, er alltid til stede.  Foreningene har også tidligere høstet positive erfaringer med samarbeid om store arrangement.

- Jeg håper at de fleste søndag ettermiddag kunne reise hjem med hyggelige minner og gode følelser for Bergen som arena for seilsport, avslutter Marit.

Sydvestene fra Sparebanken Vest, som ble overrakt alle deltakerne ved registrering, kunne i alle fall pakkes rett i bagasjen, for i Bergen var det sol hele helgen!

Klassevinnere overall:  

Optimist A:  Hermann Tomasgaard, Drøbaksund Seilforening

Optimist B:  Mads Severin Hassum-Olsen, Moss Seilforening

Zoom8:  Ann Kristin Tangevold, Moss Seilforening

Europa: Kristian Hammarstrøm, Drøbaksund Seilforening

Laser Standard:  Kristian Ruth, Asker Seilforening

Laser Radial:  Mikkel Berger, Drøbaksund Seilforening

29er:   Helene Næss/Ane Gundersen, KNS

RS:X:  Maria Aadland Mollestad, Bærum Seilforening