NORGESCUP I LASER

TRE SEIRE: Guro Gjesdal vant alle seilasene i Laser 4.7-klassen i Bærum.Henrik Kaastad Ørjavik (t.v) ble nummer to og Thomas Frigstad nummer tre.
TRE SEIRE: Guro Gjesdal vant alle seilasene i Laser 4.7-klassen i Bærum.Henrik Kaastad Ørjavik (t.v) ble nummer to og Thomas Frigstad nummer tre.

99 Laser-seilere på rankinglisten

Ialt 99 Laser-seilere har vært notert i de fire norgescupene som er blitt avholdt i år. Den siste og avgjørende NC-en gikk i Bærum.

Publisert Sist oppdatert

Og i Bærum var hele 68 av seilerne påmeldt i det som den første dagen ble en øvelse i venting. Banene var lagt ute ved Vassholmen, men der vartet værgudene opp med vindstille den første dagen (lørdag 9. september).

– Et lite nordadrag gjorde at startmannskapet la en bane og fikk seilerne ut, men dessverre falt vinden – og seilerne ble sendt på land igjen, forteller Vidar Utne i Bærum Seilforening.

Christoffer Sørlie best i Laser Radial

Dagen etter var det bedre og tre seilaser ble gjennomført under gode forhold.

– Den etter hvert økende vinden gjorde at mange seilere fikk prøvd badevannet, og masteprodusentene bør nok sjekke lagerbeholdningen, for det nok kommer noen bestillinger, rapporterer Utne og beskriver det som hendte i Laser Radial slik:

– I Laser Radial var det veldig tett, men Christoffer Sørlie fra Fredrikstad Seilforening vant med to førsteplasser og en fjerdeplass, foran Uffe Tomasgaard  fra Drøbaksund med tre andreplasser. På tredje plass kom Olai Hagland, Stavanger med en fjerde, tredje og en førsteplass. Han hadde en god stigning i resultatene denne dagen.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

LASER RADIAL: Christoffer Sørlie (i midten) vant foran Uffe Tomasgaard (t.v) og Olai Hagland.
LASER RADIAL: Christoffer Sørlie (i midten) vant foran Uffe Tomasgaard (t.v) og Olai Hagland.

Plasseringene i Bærum resulterte i at Uffe Tomasgaard passerte Jacob Lepperød fra Tønsberg på NC-rankingen og vant årets serie sammenlagt foran Lepperød, som bare fikk fullført en seilas i Bærum. Olai Hagland rykket opp fra femte til tredjeplass sammenlagt for året.

I Bærum stilte 31 seilere til start i klassen, mens rankinglisten teller ialt 40 seilere.

Guro Gjesdal suveren i Laser 4.7

I Laser 4.7-klassen ble det også omrokkeringer på den sammenlagte rankinglisten etter seilasene i Bærum. Tobias Sandmo Birkeland fra Ran ledet før helgen, men med seier i alle de tre seilasene satte Guro Gjesdal fra Stavanger skapet på plass . Med det vant hun ikke bare i Bærum, men også sammenlagt foran konkurrenten fra Ran.

Med tredjeplass i Bærum seilte Thomas Frigstad fra Lillesand seg opp fra fjerde til tredjeplass på årslisten. Henrik Kaastad Ørjavik fra KNS ble nummer to i Bærum og avanserte med det opp til 5. plass på rankingen.

Amalie Wang fra KNS, som lå på 2. plass før regattaen i Bærum, stilte ikke til start i Laser 4.7-klassen, men derimot i Laser Radial, der hun ble nummer 19. Dermed ble hun skjøvet ned til 4. plass på rankingen i klassen med 4.7 kvm seil (i Laser Radial ble hun nr. 32 på rankingen).

20 4.7-seilere deltok i Bærum – NC-rankingen teller 42 navn.

Unge og gamle i Laser Standard

I klassen for de store og tunge Laser-seilerne – i Laser Standard – var Sigurd Tveit  fra KNS like suveren som Guro Gjesdal var det i Laser Radial: tre 1. plasser. Det var imidlertid ikke nok til å vinne rankingen. Til det hadde ikke Tveit deltatt i mange nok NC-er (bare den første og den siste). Seieren gikk derfor til Erling Tobias Wiik fra Ran, som var eneste seiler blant Laser Standard-seilerne som hadde deltatt i de tre første NC-ene. Han tok imidlertid ikke turen til Bærum.

– I Laser Standard var det en litt høyere snittalder blant seilerne, beretter Vidar Utne.

For mens Sigurd Tveit er en av de unge, lovende Laser-seilerne, må Knut Beck (61) fra Drammen sies å være en av den eldre garde som fortsatt holder god stand. Han ble nummer to – det samme som han tidligere i år ble i master Laser-mesterskapet.

På tredjeplass kom Geir Sunde fra Drøbaksund.

Syv seilere deltok i Standard-klassen. I NC-rankingen er det registrert 11 seilere som har deltatt.

Sammenlagtlisten finner du på Norsk Laserklubbs nettside.

Til ettertanke

Ved siden av at mastebrekk og kullseilinger skapte noe snev av dramatikk i Sarbuvollen, fikk  arrangørene oppleve en episode som overskygget dette:

– Et akutt sykdomstilfelle i en følgebåt ble raskt tatt hånd om. En takk til følgebåter og foreldre som hjalp til. Rask varsling og behandling på vannet, samt god hjelp av ambulansepersonell reddet antagelig et liv. Dette minner oss om at vi må tenke beredskap og sikkerhet på sjøen, og vi må hele tiden tenke gjennom våre sikkerhetsprosedyrer, sier Vidar Utne.