Doublehanded-NM i Bergen

NM I SHORTHANDED: Karl Otto Book og Maren Magda Book vant NM i shorthanded i 2015.
NM I SHORTHANDED: Karl Otto Book og Maren Magda Book vant NM i shorthanded i 2015.

NM i stedet for Bergen Singlehanded

Bergens Seilforening har valgt å droppe Bergen Singlehanded i år ettersom de skal arrangere NM i shorthanded-seiling.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er blitt tildelt NM i shorthanded-seiling og det går den samme weekenden vi i de senere årene har arrangert Bergen Singlehanded – 10. og 11. september. Da vi søkte om NM, så vi for oss at de to arrangementene kunne kombineres, men det tok ikke så lang tid å finne ut at singlehanded- og doublehanded-seiling er så forskjellig at det ikke er praktisk gjennomførbart å ha det samtidig, sier Magne Aalen i Bergens Seilforening.

Shorthanded-NM ble arrangert av Soon Seilforening for første gang i 2015, mens Bergens Singlehanded har gått i noen år nå og er blitt en stor suksess med inntil 60 deltagende båter.

Bane- og distanseseilaser

– De to klassene, doublehanded- og singlehanded, ville også konkurrert med hverandre om deltagerne, og ettersom norgesmesterskapet er definert for doublehanded, ville singlehanded-mesterskapet bare ha blitt et klassemesterskap. Vi har derfor valgt å gi Bergen Singlehanded et hvileår i år og konsentrere oss fullt og helt om doublehanded-NM, sier Aalen.

Helt uten spor av singlehanded-regattaen blir imidlertid NM-et ikke:

– Vi legger opp til å bruke et av de allerede etablerte løpene for singlehanded i Korsfjordbassenget til distanseseilaser i NM, og så blir det baneseilaser enten på Korsfjorden eller på Raunefjorden med kort vei til start fra foreningens anlegg på Hjellestad.

To baneseilaser og to distanseseilaser står på programmet i NM-et.

Tittelforsvarerne stiller

Aalen forteller også at de vil forsøke å lage en hyggelig sosial ramme rundt mesterskapet, blant annet med felles frokost i nklubbhuset hver dag og festmiddag mellom de to NM-dagene.

I 2015 deltok det 40 båter i shorthanded-NM; akkurat nok til å kunne dele feltet i to klasser.

– Så mange deltagere håper vi på i år også, sier Aalen.

I 2015 var det ingen seilere fra Vestlandet som stilte lag under NM, og spørsmålet er ikke om det vil være lag fra Østlandet som tar turen langs kysten eller over fjellet i år, men hvor mange som kommer. Tittelforsvarerne i den lille klassen, Magne Klann og Karl-Einar Jensen fra Soon og Moss, har allerede meldt seg på og står på deltagerlisten med sin Express for å forsvare tittelen de vant i den minste klassen i 2015.

Til Bergen kommer helt sikkert ikke vinnerne av den store klassen i fjor, for Karl Otto og Maren Magda Book fra Åsgårdstrand har reist på jordomseiling i båten de vant NM i.

Påmelding til NM i shorthanded-seiling.