Norsk 14 åring leder mesterskap

Halvveis i kvalifiseringsseilasene er det norsk i teten i det åpne nordiske mesterskapet i virtuell seiling.

Publisert

Nikolas Fadler Martinsen (14) ligger i teten blant 120 deltakerne fra 26 nasjoner som deltar i Åpent Nordisk Mesterskap 2009 i virtuell seiling med Americas Cup båter på seilsimulatoren Virtual Skipper 5.

Solid nivå blant deltakerne

I mesterskapet gjennomføres 8 kvalifiseringsseilaser.  Deretter går de 20 beste til finalene.  Kampen om å komme inn blant disse 20 er tøff.  Deltakere fra 14 nasjoner er representert blant de 20 beste.  Det er derfor en meget solid prestasjon av Martinsen (”Crosswave”) å lede arrangementet så langt.  Vi må helt ned på 29. plass for å finne neste nordmann på listen.  Martinsen seiler for øvrig på Soons elitelag i E-jolle. 

Profesjonelt arrangement

De nye seilingsreglene, ISAFs RRS 2009-2012, ligger til grunn for mesterskapet.   Nordic Championship rangeres som et av de beste virtuelle mesterskapene mye takket være primus motor for arrangementet, Harald Sørensen, KNS.  Tidligere år har Sørensen selv gjort det meget bra i mesterskapet som han vant i 2007.  Arrangementet har imidlertid nå blitt så stort at resultatservice og dommerpanel denne gang krever så mye at han ikke fant tid til selv å delta. 

Bra utfordringer så langt

Det har vært fire seilaser i varierende vind fra meget svak vind til kuling og varierende strømforhold med mange strategiske og taktiske valg.  Dette krever at man må velge seilskift (med det man taper på dette) eller å sjanse på å ri av en vindkule med for stor seilføring.  Å gå i en liten header for å få fri vind eller i vindskygge på et løft, rettigheter ihht RRS 18 i merkerundinger, etc er også vurderinger man må ta fortløpende. 

Nå gjelder for unggutten Nicholas F. Martinsen å holde hodet kaldt i de siste fire kvalifiseringsseilasene tirsdag og onsdag kveld !

Powered by Labrador CMS