Norsk EM bronse i lagseilas for Optimistjoller
Norsk EM bronse i lagseilas for Optimistjoller

Norsk EM bronse i lagseilas for Optimistjoller

Norge slo toppnasjonen Storbritannia i bronsefinalen da EM i lagseilas ble avsluttet igår på Ledrosjøen i Italia

Publisert

Det var første gang lagseilas sto på EM programmet for Optimistjoller, etter at det har vært en del av VM i flere år. På grunn av de relativt hyggelige transportkostnadene innenfor Europa besluttet man i 2007 også innfore et EM i lagseilase der seilerne ble tatt ut på basis av deres plasseringer i EM individuelt.

Ledrosjøen i Italia ble valgt ut til å være stedet for det første mesterskapet og briten Chris Atkins som leder ISAF Team Racing Committee var invitert til å tilrettelegge seilingsbestemmelsene. Peter Barclay,  IODAss president og en forkjemper for lagseilas hadde tatt veien helt fra Peru for å følge regattaen.

Uten startkontingent og med gratis opphold og måltider var regattaen et attraktivt mål for Europas beste Optimistjolleseilere som også fikk låne båter gratis av arrangøren som har 40 Optoimnistjoller sponset av den lokale banken og kommunen.

Etter to runder der alle lagene møtte hverandre  ble feltet delt inn i gull- og sølvflåter. Norge kom seg greit med i gullfinalen, der etter hvert Polen, Italia, Storbritannia og Norge gikk til semifinalene. Her ble Norge slått ut, men slo det britiske laget 2-0 i bronsefinalen. Italia vant mesterskapet ved å slå Polen 2-1 i finalen.

- Dette er en flott regattaform. Mange seilaser, et nydelig sted og svært gode dommere. At menneskene var hyggelige og at alt var gratis skadet heller ikke. Jeg vil defintivt anbefale dette til mine trrenerkolleger, sa den norske treneren Bård Birkeland. 

www.optiworld.org/ioda-news.html

Powered by Labrador CMS