Norsk på toppen av Nordisk

Nordisk mesterskap i snipe ble i helgen seilt i Oslofjorden.De fem første båtene var norske.

Publisert

Seiler Henrik Grythe rapporterer:

På hjemmebane klarte de norske båtene å dominere det norsk-svenske feltet på drøyt 40 båter og tok ikke mindre enn de 5 første plassene, og bekreftet dermed sin posisjon som den ledende nasjonen i norden.

Arrangørene fra Vestfjorden seilforening klarte å få gjennomført fire regattaer på fredag og lørdag under flotte forhold, mens søndagen ikke kunne by på nok vind for å gjennomføre noen regattaer.

Aller best gikk det for årets norsk mestere Jostein & Asbjørn Grødem fra åsgårdsstrand som vant etter en meget stødig serie der de strøk en andreplass og tok dermed gullet. Like bak dem kom Ulrik Sandvig og jeg som er svenkse mestere av året, mens bronsen gikk til evigunge Birger Jansen/Lise Gherken som akkurat rakk hjem fra snipe VM i San Diego. Geir Viktor Svendsen som i år droppet NM i match for å seile NoM i snipe endte på en fjerdeplass.

Full resultatliste finner du her:

I VM ble det dessverre ikke noen stor norsk suksess. Feltet i VM, som nok var et av de hardeste noen gang, ble også for tøft for blant andre verdensmester i Starbåt George Szabo som har seilt mye mer snipe enn Starbåt, men allikevel ikke klarte bedre enn en 13 plass i snipe VM.

Resultater fra VM:

I tillegg til å være et NoM var dette også starten på kvalifiseringen til EM 2010 som skal arrangeres i Norge, der norge som vertsnasjon får utvidet kvoten til 12 båter, og mange er ivrige etter å kvale inn dit.

Neste større regatta for snipene er allerede neste helg, da er det vestlandsmesterskap som også er EM kvalifisering.

Powered by Labrador CMS