Norsk seier i Tjörn Runt

«Al Capone» fikk vist sin sterke side i Sveriges største regatta og var 40 minutter før neste båt i mål.

Publisert Sist oppdatert

– Vi hadde fantastiske forhold i år. Det var lett vind i starten, men straks vi var utenfor Broene ved Stenungsund fylte vinden fra øst, og vi fikk opp farten, forteller skipper Christian von Trepka til Seilas. Den 42 fot lange båten lå i plan med gennaker hele veien ut til Hätteberget, hvor de rundet og seilte nordover.

– Vinden var for skarp for gennekar, men vi slørte i 12-13 knop med fokk, før det ble en raskt kryss inn Stigefjorden inn mot mål, forteller skipperen.

Det er 6. gang båten deltar i Tjörn Runt, og første gang det ble seier. – Vi hadde god hjelp av taktikker Anders Kristensen. KNS’ generalsekritær har vært med å gi oss et sportslig løft, forklarer von Trepka.

Moderne båter

Deltagerlisten i Tjörn Rundt som teller nesten 400 båter er preget av båter fra 70 og 80-tallet. Det er også gamle klassikere som har dominert resultatlisten, men ikke i år. Med mye slør ble det de moderne båtenes race. Arcona 410 med Anders Nordström som skipper ble båt nummer to i den store klassen, og var 38 minutter bak «Al Capone» i mål.

Det gikk bra med mange av de norske båtene som deltok

Lena Boymo-Having med norske Eivind Bøymo-Malm i Farr 30 ble seks over all. Hans Christian Holst i 11mOD ble 22, Jørgen G. Heje i J/111 ble 28 og Morten Gaarud i Xp 38 32 over-all.

Du finner resultatlisten her.