Monica Rodahl flytter til Alicante
Monica Rodahl flytter til Alicante

Norsk seilerjente får praktikantjobb i Volvo Ocean Race

Idrettshøyskolestudent Monica Rodahl får drømmejobben i praksisåret.

Publisert

Monica Rodahl studerer Sport Management ved Norges idrettshøyskole. Denne høsten ved det tredje og siste året på bachelor graden, kan man velge mellom å ta ulike fag eller få praksis i en bedrift som driver med idrett. Da Monica startet med utdanningen hadde hun lyst til å jobbe videre med seiling etter utdanningen sin.

Etter å ha vært i tre ukers praksis både hos snowboard- og seilforbundet, tidligere dette året, var hun fast bestemt på at dette ga meg mye større utfordringer enn å ta forskjellige fag. Hun ville inn i en internasjonal bedrift og etter å ha vært å sett på VOR sirkuset i Abu Dhabi ifjor, var valget enkelt.

For å få en praksisplass hos skolen må man selv skaffe praksissted før man søker skolen. For at denne søknaden skal godkjennes er det ulike krav til bedriften, veilederen som skal ha ansvar forstudenten under praksis tiden og hva slags type arbeidsområder hun får ansvar for. Monica har tidligere jobbet i markedsavdelingen til Helly Hansen og ville derfor jobbe med noe tilsvarende i VOR. Knut Frostad hjalp med å sende CV`en hennes til de ulike avdelingene og ved Commercial avdelingen hadde de bruk for henne.