Norsk skipper klar for Sydney Hobart

Ola Strand Andersen har ambisjoner om å vinne Sydney 38 klassen, og har forberedt seg hele måneden. Her er hans tanker noen dager før start.

Publisert

Ola Strand Andersen har fortsatt ike fydt 30 år, men har deltatt en rekke ganger i Sydney Hobart Race. Tidligere i en Mum 36, men har seilt Sydney 38 i fjor og i år. Det er en stor entype-klasse i Australia. For ett år siden ledet de racet men måtte bryte på grunn av problemer med riggen.

Mail fra Ola Strand Andersen:

– Etter å ha brukt så og si hele Desember på forberedelser og trening er vi nå klare for dette årets Sydney-Hobart. Båten heter Star Dean-Willcocks, en Sydney 38 som i år vil ha et mannskap på 10. Ettersom vi har en del flinke om bord, blant annet en tidligere skiff verdensester og en profesjonell italiensk seiler, regner vi så absolutt med at vi har sjanser til å gjøre det bra i Sydney38 klassen. Båten er også meget godt forberedt, med en del nye seil. Vi har til og med bestemt oss for å ta med ett ekstra mellomvant ettersom vi i fjor måtte bryte etter å ha ledet med nesten 15 nautiske mil da det skrudde seg løs og falt i sjøen i 50knops vind.

  

Tøff start

En av de største utfordringene i år blir å ikke bli for ivrig det første døgnet ettersom alt tyder på at vi i år vil starte i 30 knops motvind. For å vinne må man jo komme i mål og det er derfor viktig at vi ikke ødelegger for mye ustyr. Heldigvis ser været ut til å bli mye bedre enn opprinnelig meldt.

Snodig vær

Etter at denne fronten har passert ser det ut som at det vil være relativt lette forhold. For inderlig håpe at det ikke blir for lett slik at vi må feire nyttårsaften 20 nautiske mil fra Hobart! Været har imidlertid vært veldig merkelig den siste tiden, med passerende lavtrykk med relativt mye vind hver 2-3 dag. Det er derfor så absolutt mulig at vi vil møte en ny front dag tre, men dette er fortsatt for tidlig å si. Skal på en vær-briefing om noen timer, så regner med at vi får et bedre innblikk da.  Grib filene og annen værmelding jeg for øyeblikket sitter med sier imidlertid ingenting om dette.

  

  Jeg skal prøve å komme med noen oppdateringer underveis, avhengig av at vi er i rekkevidde med CDMA internettet vi har ombord.

  

  I mellomtiden vil jeg ønske alle seiler interesserte en riktig god jul, og håper at så mange som mulig vil ta seg tid til å følge med i mellom ribbe og akevitt øktene. Regattasidene er veldig bra, med oppdateringer hvert 15 minutt. De er også linket til google earth slik at man kan se båtene seile fra verdensrommet.

http://rolexsydneyhobart.com

Powered by Labrador CMS