Norsk VOR-sponsor glapp
Norsk VOR-sponsor glapp

Norsk VOR-sponsor glapp

Håpet om storsponsor til norsk Volvo Ocean Race-båt forsvant. Men ny  er i sikte.

Publisert

Flere måneders arbeid med å skaffe en stor, nasjonal sponsor til norgeshistoriens fjerde Volvo Ocean Race-båt har strandet. Nå er tiden i ferd med å bli knapp for å skaffe en ny kandidat. En hovedsponsor må nemlig være villig til å legge flere hundre millioner kroner på bordet for å få eksponering under neste års Volvo Ocean Race.

JAKTEN FORTSETTER. Norges Seilforbund har fått beskjed om at bedriften de forhandlet med, ikke vil være hovedsponsor for en eventuell VOR-båt, og nå må forbundets samarbeidspartnere, et meglerhus i Oslo, fortsette jakten på nye områder.

Etter det SEILmagasinet.no erfarer var det et stort oljeselskap som viste ekstra interesse for å være med som prosjektets hovedsponsor. Et prosjekt som er beregnet til å koste minst 180 millioner norske kroner når det gjelder båt og team. I tillegg kommer egne markedsaktiviteter jorden rundt.

– Vi må dessverre slå fast at den aktuelle sponsoren har trukket seg, sier seilforbundets generalsekretær, Espen Guttormsen.

MEGLERJOBB.  – Vi hadde en sponsor som vi følte var på vei inn i prosjektet. Men det er jo slik at vi må leve med at vi får ganske mange nei før vi får et ja.

– Når går fristen ut for å få en norsk sponsor på plass?

– Realistisk sett må vi ha ting på plass til 1. mai.

– Har dere andre interessenter i kikkerten?

– Vi jobber med andre sponsorer. Dette arbeidet utføres av et meglerhus som vi har engasjert til oppgaven.

– Hva med etablering av eget Volvo Ocean Race-kontor nå som det er klart at Oslo søker om å bli en av gjestehavnene under neste Volvo Ocean Race?

– Vi avventer en slik etablering til vi er sikre på at en norsk båt blir en realitet, sier Guttormsen.

SEILERHJELP.  – Hvordan  ser du på situasjonen dersom en norsk båt kommer med i siste liten?

– Da er det i så fall for å etablere seg før neste runde med regattaen. Å være sent ute betyr at en kanskje ikke skal ha så store ambisjoner foran den kommende regattaen. Men det kan være en fin pre-prosjektering før senere race.

– Er noen av tidligere års VOR-seilere inne i prosjektet for å hjelpe dere med sponsorjakten?

– Nei, ikke ennå. Men det er naturlig med en slik kontakt dersom vi får en hovedsponsor på plass om ikke så lenge, avslutter Espen Guttormsen.

– Hva med et nordisk prosjekt?

– Det er veldig interessant. Men jeg er redd det er litt kort tid å få et slik prosjekt etablert allerede til neste års Volvo Ocean Race, avslutter Espen Guttormsen.