Norske Drakeseilere dropper Gold Cup?

Når Drakefolket samler seg i Marstrand til Gullpokalseilaser i august blir det trolig uten stor norsk deltakelse.

Publisert

Drakeklassen er stadig i vekst, særlig i Russland er det stor interesse for den 80 år gamle Johan Anker konstruerte båten som startet livet som svensk juniorbåt. GKSS som i år feirer 150 års jubileum, regner med at det blir rundt 80 båter på startlinjen utenfor Marstrand i tidsrommet 5.-13. august.

På grunn av stevnekollisjon med Gubbeseilasene mellom X-klubben i KNS og seilere fra GKSS, KDY, KSSS og NJK som skal seiles i Draker i Oslo frem til 5. august, blokkerer det mange norske båter fra å delta  i Marstrand. I alt ti båter skal benyttes i disse seilasene, og det blir knapp tid til å transportere båtenee mellom regattaene.

På listen over de 56 båtene som til nå er påmeldt finnes ingen norske, men ifølge formannen i Norsk Drakeklubb, Nine Paulsen blir det i hvert fall to norske båter med i Gullpokalseilasene, idet både Terje Olsson og Pål Berg skal delta.

Det er allerede et titalls russiske båter på startlisten, sammen med båter fra vertslandet Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Litauen, Belgia, Frankrike, Holland, Portugal, England og USA. Blant annet deltar både Kronprins Frederik og faren Prins Henrik fra Danmark, Henrik Dahlman fra Finland og Gurra Krantz fra Sverige.

Du kan lese mer om mesterskapet her

Powered by Labrador CMS