Norske Optmistjolleseilere i påskeregatter over hele verden

Norske Optimistjolleseiere deltok i påskeregattaer i New Zealand, Braassemermeer og på Gardasjøen med gode resultater

Publisert

New Zealand Nationals gikk i Auckland med norske Ragna Agerup som seilte sammen med det australske landslaget i regattaen. Hun var tidvid helt fremme i topp ti posisjon, men hun fikk det litt tøft mot slutten av regattaen og endte på en likevel sterk 21. plass sammenlagt. Sammenlagtseieren ble avgjort ved foto finish i siste den siste seilasen der Taylor Burns endte opp med trofeet foran Naomi Mannering og Jessica Dawson. Sesongen er nå på det nærmeste over for de Australske seilerne. Neste store regatta for Ragna og hennes tvillingsøster Maia er EM i Slovenia.

Braassemermeer

Det rapporteres om god stemning og fornøyde seilere fra deltagerne på Braassemermeer og Easter Regatta 2009.

Selv om resultatene kanskje ikke svarte helt til forventningene for alle, er dette en nyttig oppkjøring til årets sesong. Regattaen var preget av lite vind. Martin Mejlænder-Larsen ble best av de norske på en 40. plass. Juni Bjørneset ble beste norske jente på 66. plass i sølvfeltet.

Lake Garda

Hermann Tomasgaard lå lenge an til en topplassering i den store regattaen på Gardasjøen, men det buttet litt mot på slutten og en 102 plass i siste seilas gjorde at han falt ned til det som likevel er en fin 11. plass totalt i dette meget sterke selskapet.  Godtfred Andenes ble nest beste norske deltager på 149. plass og Celine Therese Herud ble beste norske jente på 153. plass og også nr.3 totalt av de norske deltagerne. Det ble trippel italiensk på toppen og seieren gikk til Cecilia Zorzi. Cariline Rosmo ble til slutt nr. 50 i klassen "Cadetti".

Powered by Labrador CMS