Norske seilere vil reise kjerringa
Norske seilere vil reise kjerringa

Norske seilere vil reise kjerringa

– Målet er å heve oss fra regattaen på Mallorca. Det norske seilerlandslaget er nå klar for påskeseilasene i Hyeres som starter første påskedag.

Publisert

11 norske seilere er på plass i den franske Middelhav-byen Hyeres, der den fjerde regattaen i ISAFs World Cup finner sted. Regattaen kan skilte med rekorddeltagelse, og så godt som hele verdenseliten er på plass.

VIL PRESTERE BEDRE. – Målet vårt er å prestere bedre enn på Mallorca, selv om dette er en regatta med langt tøffere konkurranse. Ingen av de norske seilerne var fornøyde etter Mallorca og synes de fikk uttelling for alt hva de har trent på, sier landslagstrener Lars Loennechen til SEILmagasinet.

– Sagt på en annen måte: Målet for alle seilerne er å presetere opp mot sitt beste og å gjennomføre en plan for hver av seilasene, utdyper han.

Norge er på plass i 5 klasser; Sonar, 2.4 mR, Laser Standard, Laser Radial og RS:X brett.

FORSVARER SEIER. Aleksander Wang-Hansen, Per Eugen Kristiansen og Marie Solberg fra KNS utgjør laget i Sonar, og de skal intet mindre enn forsvare verdenscup-seieren sin sammenlagt fra i fjor. Foreløpig ligger de på 5. plass – en plass de også fikk da de deltok i Miami tidligere i år.

5. plass ligger også Bjørnar Erikstad fra Tønsberg på etter de tre første verdenscupregattaene. Han kunne glede seg over å ha god fart i båten på Mallorca, noe han forhåpentlig vil få uttelling for i Hyeres.

Les hvordan Bjørnar Erikstad forbereder seg til Hyeres-regattaen.

ALT Å VINNE. Bortsett fra Mathias Mollat (Moss) og Marthe Enger Eides (Bærum) gullfinaleplass på Mallorca, har Laser-seilerne både i Standard og Radial alt å vinne i Hyeres. Mathias Mollat har følge av Kristian Ruth (Asker) og Lars Myklebust Johansen (Brevik) i Standard-klassen, mens Marthe Enger Eide har med seg Natcha Uthaug (Milde) og Kristine Strandenæs (Grimstad).

Enslig svale i RS:X-klassen er Sebastian Wang-Hansen, som innledet lovende på Mallorca, men falt litt av etter hvert.

Trenere og ledere er Jacob Haug, Lars Loennechen og Espen Slatto.

KALD PÅSKE. – De som må tro det er herlig å være ved Middelhavet i påsken, må tro om igjen. Her er det 10 grader kaldere enn i Norge akkurat nå, og det blåser kraftig. I dag står vinden inn fra øst, det vil si rett in bukten her, og det betyr store bølger som ruller inn. Vi fikk ikke seilt i går, og det blir neppe treningsseilaser i dag heller, rapporterer Loennechen.

I morgen når seilasene starter er det imidlertid varslet lettere forhold – 6–7 m/sek, mens det utover i neste uke skal bli svært lette forhold.

– Vi ønsker oss mest av alt litt varierende forhold. Vi har ingen ekstreme lettvindseksperter, men for Sonar-laget og Bjørnar Erikstad spiller ikke forholdene så stor rolle. De mestrer det meste, sier Lars Loennechen.

Målet for det norske laget er som sagt å prestere bedre enn på Mallorca, men de norske seilerne er vel vitende om at dette kan bli en tøff oppgave ettersom så godt som alt som kan krype og gå av internasjonale toppseilere er på plass i Hyeres.

Mer informasjon om Hyeres-regattaen.