NORSteam til junior NoM

50 foteren NORSteam er på plass når Arendal Seillforening arrangerer nordisk mesterskap for juniorer 20-25.juli

Publisert

Lokalt næringsliv, seilforbundet og Arendals Seilforening har sammen gjort det mulig at NORsteam blir i Arendal i fire dager. Båten som for første gang kommer til Sørlandet , er som kjent en Farr 51, tidligere «Fram XV» som NSFifjor fikk i gave fra Kong Harald. Målet for prosjektet er å få frem unge talenter som etter hvert kan skape seg en internasjonal karriere i større båter og kanskje være aktuelle for deltakelse i Volvo Ocean Race eller America´s Cup.

Båten vil ligge ved regattakontoret under Junior Nordisk . Det vil bli muligheter for de unge til å komme om bord og bli kjent med fartsvidunderet. Generalsekretæren i NSF Espen Guttormen vil være om bord, han er for øvrig skipper på denne turen. Noen tilfeldig utvalgte vil få sjanse til en seiltur med kongebåten , så her kan de unge håpefulle virkelig se frem til en litt annerledes seilas enn det de opplever i optimisten.

Junior Nordisk er en del av årets APL RACE WEEK ARENDAL og NORsteam skal derfor delta i Torungen Cup . Veidekke og ASKO skal disponere båten under dette arrangementet og muliggjør ved det båtens gjesteopptreden i Arendal.

Det er fremdeles mulig å melde seg på til Torungen Cup, med båter store eller små. Se