Nye Oceanis 31 avdukes i Paris

Ny 31-foter med vekt på bo-komfort
Ny 31-foter med vekt på bo-komfort

Ny 31-foter med vekt på bo-komfort

«Med bo-komfort i sentrum»; det har vært fokuset under skapelsesprosessen av nye Oceanis 31. Bénéteau presenterer den nye modellen i paris om en drøy måned.

Publisert

Etter å ha introdusert Oceanis 50, 46, 43, 40 og 37, som Bénéteau-verftet kaller Oceanis-seriens nye generasjon, jumper verftet nå helt ned i den andre enden av båtstørrelse-skalaen ved introduksjonen av Oceanis 31.

– Utfordringen ved en båt i denne størrelsen er å gi den maksimal bokomfort, hevder verftet, og følgelig har nettopp dette stått i fokus under skapelsesprosessen. Båten erstatter Oceanis 323, som har vært en bestselger for Bénéteau.

MYE LYS. Designkontoret Finot-Conq står bak linjene, mens italienske Nauta har gitt båten atmosfære under dekk. Det er lagt vekt på å slippe mye lys inn til interiøret, noe som er gjort gjennom flere ventiler i skrogsiden og luker i dekket.

Oceanis vil komme med to doble lugarer, der den aktre dobbelkøya er tverrstilt i akterlugaren.

Som vanlig i franske båter er byssa prioritert, og Bénéteau mener Oceanis 31s bysse må være blant de største i klassen. Blant annet har de fått plass til to vasker i syrefast stål som er orientert i lengderetningen. Det betyr i praksis at det er plass til at noen kan vaske opp, mens en annen lager mat.

GOD PLASS. Selve løsningen under dekk inneholder ingen overraskelser; det er et velkjent og velfungerende konsept verftet har valgt med en stor rommelig salong sentralt i innredningen, vinkelformet bysse og toalett akter. Ved å klemme toalettet godt innunder cockpiten – noe som er oppnådd ved å tverrstille køya – har de fått maksimal plass i salongen, kan det se ut til ut i fra tegningene.

Oceanis 31 får samme utvendige «look» som sine større søstre.

Båten blir uten tvil en konkurrent til Bavaria 31, Hanse 320 og Harmony 31.

For flere data, se www.seilbåtkatalogen.no.