Ny etappeseier til E4

Torben Graels Ericsson 4 er i mål i Kochin og har dermed sikret seg sin andre etappeseier og en klar sammenlagtledelse i Volvo Ocean Race

Publisert

Torben Grael fra Brazil og hans internasjonale mannskap på Ericsson 4 gikk i mål i Kochin kl 2252 GMT (0422 lokal tid) igår 29. november.

Den 4,450 nm lange etappen som startet i Cape Town15. november tok Grael og mannskapet 14 dager, 11 timer, 32 minutter og 30 sekunder å fullføre. Ericsson 4 som også var først ved poengpasseringen på 58 grader øst, sikeret seg dermad maksimal poengscore på etappen med 12 p og leder dermed Volvo Ocean Race sammenlagt med 26 poeng. 

Ingen andre har til nå fullført etappen, men det er ingen som kan gå forbi E4 som også ledet racet før denne etappen.

Det har vært en dramatisk etappe og E4 har hatt sin andel av broacher og utblåste seil. Særlig den første uken med hard vind og den sterke strømmen øst for Afrika bød på ekstreme forhold der flere av de konkurrerende båtene fikk problemer med båt og utstyr.

Under det meste av etappen har den hardeste konkurransen kommet fra lagkameratene i E3 som  ledet regattaen etter ni dager, og det var først på den 12. dagen at E4 på mirakuløst vis kom seg unna ved å ligge plassert under en kraftig regnbyge som førte dem avgårde mens E3, i utgangspunktet bare få mil unna og innenfor synsvidde, ble liggende å duppe i vindstilla.

Ericsson 4’s eneste utfordring kom deretter fraTelefónica Blue (Bouwe Bekking/NED), som på grunn av skade på babord senkesverd var tvunget til å ta en vestlig rute gjennom stillebeltet. Dette virste seg å være et gunstig spor og den spanske båten er ventet imål på formiddagen idag på en klar annenplass.

Den videre rekkefølge er i øyeblikket E3, Puma, Green Dragon og Delta Loyd. Mens E3 har et komfortabelt forsprang er det nesten ingenting som skiller de tre båtene bak. Deretter følger Telefonica Black og Team Russia som har blitt liggende håpløst igjen i sitt østlige spor.

Se film fra innkomsten

Powered by Labrador CMS