Ny kjøl klar
Ny kjøl klar

Ny kjøl klar

Da Ericsson 3 gikk i mål ved Cape Town lå den nye kjølen klar. Dermed kan båten seile resten av Volvo Ocean Race uten å avgi unødige poeng

Publisert

Ericsson 3 har hittil i Volvo Ocean Race tapt fire poeng etter at juryen idømte laget poengstraff for at kjølen ikke var i samsvar med klassereglene for VO70 klassen. Laget måtte derfor investere mer enn en million kroner for en ny kjøl som nå er ferdigdprodusert og frest ut i et massivt stykke stål ved en fabrikk i Italia. Kjølen var på plass i Cape Town dagen før Ericsson 3 gikk i mål, og landmannskapene gikk umiddelbart igang med å skifte bulb og hydraulikksystemer fra den gamle kjølen. Arbeidet har gått etter plan og allerede tidlig i neste uke vil båten være seilklar med reglementert kjøl.

Ericsson 3 ligger på 6. plass med 5 poeng etter målgang første etappe. Da har laget tapt fire poeng etter baneseilasene, passering Fernando de Noronha og på avslutnkngen av etappen. Uten poengtapet hadde E3 ligger på 5. plass, mellom de to Telefonica båtene. Fortsetter E3 med Aksel Magdahl og Eivind Melleby å seile like bra som de gjorde på den første etappen, er det gode muligheter for avansement på listene.

Stillingen i Volvo Ocean Race per 6.11.08:

1    Ericsson 4 14 p

2    PUMA  13 p

3    Green Dragon  11 p

4    Telefonica Blue  10 p

5    Telefonica Black  6 p

6    Ericsson 3 5 p

7    Delta Lloyd  4 p

8    Team Russia  4 p

Powered by Labrador CMS