Ny runde med tracking i Nordsjøklassiker

Ellen MacArthurs selskap OC Technology skal igjen tracke båtene under Shetland Race.

Publisert

Sjøassistanse Bergen Shetland Race 2010 har 30 påmeldte båter tre uker før start og hovedsamarbeidspartner Telenor Maritime Radio har inngått en ny avtale med Ellen MacArthurs selskap OC Technology om å tracke båtene under regattaen.

I fjor startet Sjøassistanse Shetland Bergen Races for første gang å tracke båtene i en norsk regatta med en satelitt basert system. Det var Dame Ellen MacArthurs selskap OC Technology som leverte løsningen som blant annet også brukes i regattaer som Rolex Fastnet Race og Barcelona World Race.

Telenor Maritim Radio og Shetland Race komiteen var så fornøyd med løsningen at de har bestemt seg for å bruke den også under 2010 versjonen av regattaen.

- Tracking gir ikke bare sikkerhet for deltakerne, men bidrar også til økt interesse for regattaen for de som sitter hjemme foran en PC skjerm. Det er alltid rom for forbedringer, og I år skal vi også forsøke å få til en løsning som gjør at ikke bare seilernes posisjon kommer opp på hjemmesiden, men også deres foreløpige plassering i regattaen, sier Tore M. Nygaard, Kystradiosjef hos Telenor Maritim Radio.

Andre Farstad, leder for Sjøassistanse Bergen Shetland Races, er veldig fornøyd med å få på plass trackingløsningen for et år til.

- Nå er vi 30 påmeldte, 25 båter med fullt mannskap og 5 i doublehanded klassen. Det var også målet vårt, så får vi se om det kommer noen ekstra helt på slutten. Vi har også merket en økt interesse fra utenlandske båter i år og det er gledelig, sier Farstad.

Hele regattaen vil kunne følges her

Powered by Labrador CMS