Ny seier til Tomasgaard

Hermann Tomasgaard tok sin tredje enkeltseier i VM for Optimistjoller. Dermed er han med i medaljekampen. 

Publisert

Seieren er imponerende, ikke minst de vanskelige forholdene tatt i betraktning. I den andre og siste seilasen for dagen klarte han det utrolige å seile opp nesten 50 båter på siste kryss. Med det er han virkelig med å kjemper helt i den ypperste toppen i mesterskapet og ligger som nr.8 etter gårsdagen.

Gårsdagens seilaser var preget av lett vind og vanskelige forhold i Cesme. Starten ble dermed utsatt halvannen time i

påvente av vind. Vinden ble svakere og svakere ut over ettermiddagen, og arrangøren klarte bare å gjennomføre to av

de tre planlagte seilasene. Den siste ble forøvrig en parodi på en seilas med ekstremt skiftende vind og enormt mye vrikking og rokking. Seilasene 10B og 10C ble da også kansellert.

Også Lars Johan Brodtkorb fikk to meget bra seilaser i går, og ligger an til å gjøre et godt VM i sin debutsesong. Virkelig artig at vi har fått ytterligere en seiler som hevder seg helt i den absolutte toppen.

Harald Fæste, som ikke har lykkes i mesterskapet så langt, fikk en opptur med rundt 10 plass i den første seilasen. Den andre var også akseptabel, men denne gangen ble det OCS. Mesterskapet har ikke blitt helt som forventet for han.

Magnus Andersen startet dagen med å få et vindskift i mot seg på kryssen, men klarte å komme seg inn rundt 30. I den andre ble det en plassering rundt 15. Han klatrer med det oppover listene.

Aksel Jacobsen viste også til tider fine takter i den lette vinden, og fikk nok et lite løft i sine plasseringer i går.

I dag er det heller ikke spådd mye vind, men vi håper det blir nok til å få tre seilaser gjennom. 

Rapport fra Kristian Fæste.

Foto: Esra Karahan

Powered by Labrador CMS