Ny topplassering for Stargutta

The Star Levin Memorial Cup viste at Stargutta Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersens trening i USA har vært effektiv. I et felt med 38 båter, mange av dem i verdenstoppen, slo de norske seilerne til med en ny topplassering

Publisert

The Star Levin Memorial Cup regatta som i helgen ble arrangert av Coral Reef Yacht Club og seilt i Miami’s Biscayne Bay i helgen i  5-12 knops skiftende vind, viste at det er tett i toppen og at konkurransen mellom de beste vil bli sylskarp mot VM som skal holdes på samme sted i april. New Zealand’s tidligere verdensmester Hamish Pepper og Carl Williams vant regattaen fulgt av de sveitsiske EM vinnerne (og verdensmester i 5,5 meter) Flavio Marazzi og Enrico Demaria, mens våre seilere Eivind

Melleby og Petter Mørland Pedersen tok 3. plass med samme poengsum som sveitserne og ett poeng bak vinnerne. 4. plassen gikk til det amerikanske OL uttatte  John Dane og Austin Sperry.

Med 40 båter på startlinjen gikk den norske duoen ut og vant årets første race  til tross for at gutta hadde seriøse utstyrsproblemer 20 min før start.

"20 min til start og vi tuner speed mot det finske OL håpet. Plutselig ryker hele finetuningen til storseilskjøtet. Og det er ikke bare tau som ryker, men hele festeanordningen i karbon har tatt kvelden.Vi finner frem det vi har av tau ombord og lager en provisorisk løsning, men hvor finetuningen ikke fungerer. shit! Vi kommer oss ned til start og kun to min før start ryker sleiden nederst på storseilt, dette gjør det vanskelig å få nok tension i uthalet og nederste del av seilet, men ikke tid til å fikse det nå. Vi vinner ikke starten akkurat, men klarer å karre oss ut og treffer første skift perfekt. Resten av kryssen seiler vi perfekt og leder på toppmerket. Resten blir nesten som en "walk in the park" og seiler inn til årest første spiker" uttaler Petter Mørland Pedersen.

Søndag bød på skikkelige Miami forhold vinterstid. 5-7 knop og skyfri himmel.  Alt utstyret er i orden, men gutta får ikke den beste starten og rundet ca 15 på første toppmerke. Men med seiling i verdensklassen på lensen og en god andre kryss rundet de siste merket som nr 2.

"På det tidspunktet hadde vi seieren i vår hule hånd. Siste kryss hadde vi litt fartsproblemer samt bommet på de siste vindskiftene. Dette gjorde at vi falt til 4 plass i Levin Memorials siste regatta og 3 sammenlagt. Hadde vi blitt nr 3 hadde vunnet..." Uttaler en litt skuffet Eivind Melleby som gjerne skulle stått øverst på pallen.

 

Resultatlisten;

http://tinyurl.com/2dz4eg

Powered by Labrador CMS