Ny Ynglingtopp - nå på bronseplass
Ny Ynglingtopp - nå på bronseplass

Ny Ynglingtopp - nå på bronseplass

Ynglingjentene fortsetter å imponere i Kina. I dagens første seilas ble det 3. plass, det samme som nå er jentenes sammenlagtplassering

Publisert

Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed har etter halvseilt regatta seilt seg opp i medaljestriden for alvor og laget ligger nå på bronseplass etter 3. plass i dagens første seilas. Jentene lå 3 etter første merke, men datt ned til 6. etter lensen, 8 etter den siste kryssen før de seilte en henomot perfekt siste lens som brake dem opp på 3. plass igjen, bare to sekunder bak Hellas. De nederlandske jentene ledet seilasen fra start til mål og har nå overtatt sammenlagtledelsen foran GBR med samme poengsum, NOR og USA som også har like mange poeng.

Også Jannicke Stålstrøm hadde en fin start på OL regattaen da hun ble nr 7 i den første seilasen. Jannicke startet fritt og fint og var 8 ved første merket, 7 ved det andre, 8 ved tredje og altså 7 i mål. Kina vant seilasen foran Janniches treningsvenninne australske Jessica Crisp, ESP, GBR, UKR, FRA, NOR og ITA. Det var tett mellom de beste i mål og Janniche var der hun skulle være i åpningesseilasen. Nå kan hun senke skuldrene og konsentrere seg om å seile enda bedre i de neste seilasene.

Etter å ha seilt under pari igår har 49er seilerne hatt en mye bedre start på dagens seilaser. Med 7, 10 og 8 plass er nordmennene nå 14 sammenlagt med medaljefinale innen rekkevidde. Det er ti poeng opp til 8. plas sammenlagt. AUS leder nå regattaen foran DEN og ITA, mens favorittene ESP og GBR er henholdvis 5 og 9 sammenlagt.

Peer Moberg har det dessverre ikke lyktes i dette OL. Han er stadig langt bak i feltet etter halvseilt serie og må nok se bort fra en mulig medaljefinale.

Powered by Labrador CMS