Dean Barker, her sammen med Grant Dalton, får en ny rolle.

Nye koster i Emirates Team New Zealand

Dean Barker erstattes som skipper på New Zealands America's Cup lag. Se videoen med en skuffet seiler.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Pete Burling, ny rormann for Emirates Team New Zealand

Emirates Team New Zealand annonserte i dag at lagets Halsey Street, Auckland, base vil være operativ fra mandag 2. mars. Laget har vært gjennom en restruktureringsprosess i kjølvannet av de siste America’s Cup seilasene i San Fransisco og 50 personer vil jobbe på full tid i prosjektet fra og med mandag.

Dean Barker som var skipper og rormann i de tre siste America’s Cup regattaene for Emirates Team New Zealand erstattes av ving trimmer i 2013 Glenn Ashby som er utnevnt til Sailing Director og som sammen med Peter Burling  vil dele på rormannsrollen. Ashby er flere ganger verdensmester og australsk mester i tre ulike flerskrogsklasser og Burling er regjerende verdensmester både i Moth og 49er.

Barker var selv involvert i prosessen og det er klart at Emirates Team New Zealand ønsker at han fortsetter med laget i en ny rolle, som Performance Manager coach med plass i lederteamet. Emirates Team New Zealand har et behov for en sterk person i rollen som nå er definert for Barker, og hans videre posisjon med laget har vært tema siden november i fjor. 

Emirates Team New Zealand har gitt et formelt tilbud til Barker, et tilbud han nå vurderer. 

Se dette intervjuet med Dean Barker som gir et annet bilde av situasjonen en slik det er presentert over