NORGE: Oyster legger ut på en verdenslansering av sin nye 50-foter, og Oslo er første stopp.
NORGE: Oyster legger ut på en verdenslansering av sin nye 50-foter, og Oslo er første stopp.

Spennende båt med kurs Oslo

Oyster har lagt ut på en lang verdenslansering av en splitter ny modell og første stopp blir Aker Brygge.

Publisert

Oyster 495 skulle egentlig hatt verdenspremiere på Boot i Dusseldorf i januar, men utstillingen ble avlyst, så verftet måtte tenke annerledes. Løsningen ble en lang lanseringstur som startet i England, og hvor Oslo er første stopp. Etter en runde i Skandinavia står Middelhavet for tur, før båten skal over Atlanterhavet til USA og senere Australia.

Tett program

I skrivende stund er byggenummer en av Oyster 495 «Carpe Diem» midt i Nordsjøen og gjør åtte knop. Med 400 nm igjen torsdag så er det bare tiden av veien for å rekke visningen i Oslo til helgen. De er heldige med vindretningen som først dreier mot nord på lørdag. Båten blir kun liggende på Aker Bygge noen dager før det seiler til Gøteborg som er andre stopp på veien.

Minste Oyster

Verftet forteller at de har brukt mye tid på utvikling av modellen, en båt som blir verftets minste modell.

Humpherys står bak båtens design og får et flush dekk fra baugen og forbi masten der et lavt dekkshus starter. Cockpiten er i senter og styreposisjonen har en dørk på nivå av cockpitbenkene. Båten får en moderne brøkdelsrigg med bakoverpekende saling. Skroget er hele 4,77 meter bredt, og bredden er ført bak mot hekken. Den har både doble ratt og doble ror. Med sine 21 tonn er ikke dette noen lettvekter.

50-foteren er 15 cm for lang for å bli seilt uten kystskipperen.

Luksuriøs stil

Innredningen kan leveres i fem ulike stiler, fire versjoner av eik, eller valnøtt. Tekstil og materialer er nøye utstudert for å matche treverkets fremtoning.

Dørken er opphøyet i salongen som gir mer effekt ut av dekkshuset. Foran salongen er det to lugarer og ett bad, og eierlugaren er plassert bak. Her har skroget Oysters klassiske vertikale vinduer som gir en økt nærhet til sjøen.

Oyster 495 er utviklet for å være en kompakt superyacht, og by på alt av komfort. Båten har rulleseil og elektriske hjelpemidler som skal gjøre den enkel å håndtere.

SALONG: Oyster får en innredning med store vindusflater.
SALONG: Oyster får en innredning med store vindusflater.
STIL: Verftet gir mange valgmuligheter for kunden.
STIL: Verftet gir mange valgmuligheter for kunden.
SENTERCOCKPIT: Den nye 50 foteren får et digert akterdekk.
SENTERCOCKPIT: Den nye 50 foteren får et digert akterdekk.

Oyster 495

LOA 16,1 m

Skrog 15,15 m

Vannslinjelengde14,27 m

Bredde 4,77 m

Dybde 2,28 m

Vekt 21 tonn

Mastehøyde 23,14 m

Seilareal 124,6 kvm

Diesel 800 l

Vann 600 l