Nytt håp for 8. båt i Volvo Ocean Race

Den irske seileren Ger O´Rourke kjøpte tidligere i år vinnerbåten fra forrige Volvo Ocean Race for å være med i dette. Etter en frustrerende sponsorjakt, ser det nå ut til at drømmen skal gå i oppfyllelse

Publisert

O´Rourke og et knippe privatpersoner sto tidligere i år bak kjøpet av Ericsson teamets treningsbåt ex ABN Amro One, en båt som har vært en verdifull målestokk for svenskenes nye Kouyoumdjian-designede båter. O´Rourke var imidlertid helt avhengig av å få en kommersiell sponsor på banen om han skulle kunne ha et realistik håp om å stille på startlinjen sammen med de syv nye båten til årets Volvo Ocean race som starter fra Alicante 11. oktober. Så sent som i slutten av juli så utsiktene så dystre ut at O´Rourke var på nippet til å kaste inn håndkledet. Det urolige kapitalmarkedet bidro selvsagt ikke til særlig optimisme for prosjektet.

Nå forlyder det imidlertid at prosjektet har fått en etterlengtet partner, ved et nederlandske Delta Lloyd, sponsor at Holland regattaen for OL klassene i Medemblik, også går inn med penger i O´Rourkes VOR prosjekt og dermed bri nger deltakerantallet opp til åtte båter i årets seilas.

Båten skal nå gjennomføre an 2000 nm kvalifiseringsseilas og det er ventet at den vil starte seilasen fra Foynes til Alicante, som vil ttelle som kvalifisering, i løpet av neste uke. Vakstsjefer og nøkkelpersoner i laget blir to new zealandske seilere, Stu Wilson, en veteran med fire jorden rundt seilaser bak seg, og Stu Molloy. Andre på laget kommer fra O´Rourkes Farr 50 «Chieftain» , som Mark Tighe, Edward O'Connor og Brian Heuston. Navigatørjobben er per dags dato ikke besatt.

Powered by Labrador CMS