Nytt juniorlandslag
Nytt juniorlandslag

Nytt juniorlandslag

Norges Seilforbund har tatt ut 13 utøvere.

Publisert

(Norges Seilforbund): NSF har i november tatt ut 13 utøvere til det nyopprettede Junior Landslaget.

De siste 12 årene har NSF hatt Toppseil som sin satsing for de ungdommene som vil satse ekstra hardt på sin idrett. Dette laget har hatt forskjellige former, og har tidvis vært et vellykket prosjekt. Dessverre har ikke Toppseil funnet sin plass de siste årene og har gitt liten eller ingen «gevinst» for seilerne.

Nå vil heller NSF gjøre en innsats for litt færre utøvere på det nyopprettede Juniorlandslaget. 14 juniorseilere med gode resultater og ambisjoner har fått tilbud om å være med. Disse er fra klassene RS:X, 29’er, E-jolle og Laser. 13 utøvere har takket ja til plassen.

Disse utøverne er:

29`er: Tomas Mathisen, Mads Mathisen.

Laser: Caroline Rosmo, Kristine Wilhelmsen, Anna Skaar, Victoria Espeseth,  Rebecca Ølmheim, Mads S H Olsen, Sigurd Tveit, Alexander Dahl Høgheim.

RS:X: Marie Nustad Brunvoll, Oda Skaug, Arne Frithjor Askvig.

Laget har som mål at en av utøverne skal ta medalje i ISAF Youth Worlds 2015 – og kommende ISAF Jr VM. Seilerne som har blitt tatt ut er da innenfor ISAF Jr alder i 2015, det vil si utøvere som er født i 1997 eller senere. Lagets utøvere er ikke sikret plass i ISAF Jr VM – disse plassene (en båt/brett pr klasse) skal fordeles etter uttaging under klassens NM og sesongens siste NC (eller annen relevant regatta). Dermed er det bare å «gi gass» for alle de som vil seile verdens største junior regatta i Malaysia julen 2015.

Under forrige ISAF Jr VM deltok det seilere fra 61 nasjoner! Treningen med Juniorlandslaget er ikke erstatning for trening som foregår i klubb eller klasseklubbregi – det er kun et lite «krydder» i treningshverdagen.

Seilsamlinger i Norge som blir igangsatt i Juniorlandslags regi vil alle være åpne samlinger. Laget har allerede hatt første samling på Toppidrettsenteret i Oslo. Her var det fokus på lagbygging og fysisk barmarkstrening. Seilerne fikk råd fra blant annet Eirik Verås Larsen, Kristian Ruth, Jan Steven Johannessen og lagets trener Peer Moberg.

Powered by Labrador CMS