Nytt lag klart til Volvo Ocean Race

Med annonseringen av det irske Green Team er idag antallet båter i det kommende Volvo Ocean Race nådd syv. Glenn Bourke antyder at det kan bli flere på grunn av usikkerheten om America´s Cup

Publisert

The Green Team som er et irsk syndikat bestående av private og næringsliv på den grønne øya står bak båten som allerede er under bygging ved McConaghy Boats i Kina til tegninger av amerikanerne Reighel Pugh. Den bristisk OL medaljøren Ian Walker blir skipper på båten som skal være klar til å overtas i juni 2008. Walker og laget hans vil få en forsmak på hva en Volvo 70 er allerede i årets Sydney-Hobart Race der de vil seile en av båtene fra forrige Volvo Ocean Race. Walker har foruten to OL medajer og så vunnet flere VM og har vært involvert på høyt nivå i de to siste America´s Cup regattaene. Han skal foruten å være skipper også være ansvarlig for å følge opp design og utvelgelse av mannskaper.

 

Med dette lager er det syv båter som er klare til det neste Volvo Ocean race. de øvrige er fra Russland, to fra Sverige (Ericsson), to fra Spania (Movistar) og Puma fra USA.  Glenn Bourke, sjefen for Volvo Ocean Race som har kjent til prosjektet lenge utrykker glede over at alt nå er på plass og at dette blir et superprofft lag med topp internasjonale seilere ombord. Han antyder at det kan være at par nye kandidater ettersom planene for America´s Cup nå er såpass usikre.

The Volvo Ocean Race 2008-09 blir det 10 jorden rundt maraton-regattaen tidligere kjent som Whitbread Round the World Race. Regattaen starter i Alicante 4. oktober 2008 og vil for første gang anløpe haver i Asia. Ruten er på 39000 nm med 11 anløpshavner underveis før båten avslutter regattaen i St. Petersburg sommeren 2009. 

Powered by Labrador CMS