Nytt liv i Bypokalseilasen

8. juni skal det på nytt seiles om et ærverdig norsk seiltrofé.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Kåre Johansen og Terje Olsson er to garvete Drake-seilere som nå ønsker velkommen til Bypokalseilasen.

Hvilken by i Norge har de beste seilerne? Det har vært temaet for den tradisjonsrike Bypokalseilasen, som har aner helt tilbake til 1924. Da var det Tønsberg som hadde de beste seilerne, noe Herman Berntsen ved roret i båten «Pioner» sørget for.

8. juni er det duket for et nytt oppgjør. KNS, Christiania Seilforening og Drakeklubben har børstet støv av pokalen og har invitert de beste seilerne i landets byer til dyst i Oslo i forbindelse med Oslo Race Week. Drake-klassen stiller båter til disposisjon for lagene, fo siden etter krigen har det vært seilt om pokalen i Drake.

STORE NAVN

En rekke store seilere har vært med på å vinne pokalen. Thor Thorvaldsen dominerte 1950- og 60-årenes seilaser, mens mange av dagens Drake-seilere også var med å kjempe om pokalen i 1970- og 80-årene. Nå håper arrangørene at dagens beste seilere skal markere seg og få sitt navn inngravert i historien.

Initiativtagerne som nå har blåst liv i pokalen igjen – etter at den har ligget brakk en del år – håper det nå skal bli en årlig foreteelse frem mot 100 års markeringen i 2024 – og selvfølgelig også etter det.