OSLOFJORDEN RUNDT: Det kan også gå friskt for seg i Oslofjorden under Oslofjorden Rundt.
OSLOFJORDEN RUNDT: Det kan også gå friskt for seg i Oslofjorden under Oslofjorden Rundt.

Nytt ranking-oppgjør i øst og vest

I Oslofjorden og på Vestlandet skal det deles ut mange rankingpoeng til shorthanded-seilerne.

Publisert Sist oppdatert

42 båter stod det på deltagerlisten da påmeldingsfristen til Norgeshus Seilmakeren Doublehanded løp ut i går kveld. Det er en båt mer enn hva Askøy Seilforening hadde på startlinjen i 2015; en økning på to prosent.

Oslofjorden Rundt

I Asker Seilforenings Oslofjorden Rundt, som ikke bare er for shorthanded-seilere, men som også rommer klasser for fullt bemannete båter, er det foreløpig ialt 47 båter påmeldt. 16 av dem stiller i shorthanded-klassen både fredag kveld og lørdag, mens åtte deltagere blir med på shorthanded-seilingen fredag, men bemanner båten med fullt mannskap under lørdagens seilas. Ytterligere fem båter seiler bare shorthanded fredag – og blir på land lørdag, hvilket betyr at det fredag kveld stiller 29 båter til shorthanded-starten.

Av fullt bemannete båter, stiller det 26 båter til start på lørdag.

Men det kan bli flere – påmeldingsfristen løper ut ved midnattstider i kveld.

Viktige poengregattaer

Norgeshus Seilmakeren Doublehanded er sammen med Shetland Race i slutten av juni årets mest poenggivende regatta. begge regattaene har faktor 1,5. Det betyr at vestlandsseilerne denne weekenden har en god mulighet til å få et godt grep om topp-plasseringene i konkurransen om å bli årets shorthanded-seiler – og foreta store byks opp på shorthanded-ranking-listen.

Far og sønn, Elling og Øyvind Rishoff fra Asker, som topper listen over årets shorthanded-seilere så langt, sammen med Martin Moe og Nicolai Bakker (som ikke er påmeldt) til nå), akter imidlertid ikke å gi seg uten sverdslag. De stiller til start i Oslofjorden Rundt, som har vekttall 0,75. Det betyr at de ikke vil kunne få like stor uttelling som vestlandsseilerne, men med 100 rankingpoeng fra før fra Helly Hansen Skagen Race, kan de fortsatt toppe listen på mandag.

Det er kun de shorthanded-seilerne som deltar både fredag og lørdag som tildeles rankingpoeng i Asker.